• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'de 40 milyon vaka var; şifre 444

Türkiye'de 40 milyon vaka var; şifre 444
Bir dönem CHP Milletvekilliği de yapan gazeteci Barış Yarkadaş, Halk Tv'de katıldığı proğramda, koronavirüsün Türkiye'de 40 milyon kişiye bulaştığını söyledi. Yarkadaş bu sonuca yapılan test sayısının 444'le çarpılarak ulaştıklarını söyledi.

Türkiye'de 40 milyon vaka var dedi olay oldu

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Gazeteci Barış Yarkadaş daimi yorumcu olduğu Halk TV'deki programda, 'Şimdi Türkiye söylediklerime kilitlenecek' dedi ve ardından Türkiye'nin gündemine oturan şu skandal ifadeleri kullandı:

'Deniliyor ki yapılan test sayısını 444'le çarpın koronavirüsten enfekte olmuş insan sayısını bulursunuz. Bu sayı 40 milyon. Yarkadaş'ın bu açıklamasına ilk tepki proğrama uzman konuk olarak çağrılan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Serdar Savaş'tan geldi. Serdar Savaş; yok hayır bu doğru değil. Şu an Türkiye'de bizim haberimiz olmayan, sokakta gezen 1 buçuk milyon enfekte insan var. Şayet 40 milyon virüslü sayısına ulaşırsak zaten problem bitmiştir. Yarın her yeri açalım. Çünkü bu durumda toplumsal bağışıklık yayılmıştır' diyerek Barış Yarkadaş'ın skandal iddiasını yalanladı. Yarkadaş bu açıklamaya rağmen 40 milyon virüslü kişi var ısrarını sürdürdü ve bu sayı ne zaman 52 milyona ulaşırsa artık tehlike ortadan sözleriyle kendini savundu. Stüdyo konukları arasında yer alan İsmail Saymaz'ında Yarkadaş'ın açıklamalarına güldüğü görüldü. 

Gizemli şifre 444 merak konusu oldu

Halk TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman Siyaset' programında koronavirüs salgınının Türkiye'deki etkilerinin  konuşulduğu proğramda dile getirilen skandal iddia kısa sürede tüm sosyal medya mecralarında alay konusu oldu. Yarkadaş'a 40 milyon sonucunu bulmak için kullandığı 444 rakamının kaynağı soruldu. Sosyal medya kullanıcıları Barış Yarkadaş'tan, Türkiye'de yapılan test sayısının 948 bin, vaka sayısının ise 114 bin 653 olarak belirtilmesine rağmen açıkladığı 40 milyon rakamını nasıl bulduğunu ve hesaplamada kullandığı yöntemin gizemini açıklaması istendi. 


Sosyal medyadan tepkiler 


Programda yaşanan o anlar sosyal medyada hızla yayılırken, Barış Yarkadaş büyük tepki topladı. Sosyal medya kullanıcıları Yarkadaş'ın "doktora görünmesini" "akıl sağlığının yerinde olmadığını" söyledi. 

Gelen tepkilerden bazıları: 


-Halk Tv'de yeni bir hesap faciası. Barış Yarkadaş’ın 40 milyon korona virüslü hasta var teorisi ve rezil olduklarını anlayınca bu hesaplara girmeyin cevabı.. Bir de tüm Türkiye söylediğime kilitlenecek diyor. Kitlendik he gülmekten.

-Barış Yarkadaş 1 milyonla 444'ü çarptı 40 milyon buldu. 

-Barış Yarkadaş Türkiye'de 40 milyon kişiye virüs bulaştığını söyledi. Bu kafayla iyi ki ölü sayısını söylemedi 

-Barış yarkadaş “Türkiye’de gerçek enfekte sayısı 40 milyon civarında” demiş !
Senin gözlerini korona bürümüş yarkadaş!

-Sen hangi dünyada yaşıyosun 

-Allah bu ülkeyi CHP’den korusun.

33125c08-8535-4c80-afe1-4e13663ca69e.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89