• BIST 9995.47
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye yeni bir operasyona mı hazırlanıyor ? PKK temas hattı takviye ediliyor

Türkiye yeni bir operasyona mı hazırlanıyor ? PKK temas hattı takviye ediliyor
Türk Ordusu, Suriye'nin Doğusunda PKK  işgalinde olan bölgelere sevkiyatını artırdı. Esed unsurları temas hattına yakın noktalardan çekiliyor.

Referans Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Suriye’de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz bunu gider kendimiz yaparız'' sözlerinin ardından dikkatler yeniden Suriye'ye çevrildi. Saha kaynakları TSK ve Suriyeli muhalif grupların Ayn isa ve Haseke - Ebu Raseyn temas hattında askeri hareketliliğin arttığını aktardı.

M - 4 karayolunda devriyeler sıklaştı

 Türkiye sınırından bölgeye askeri konvoy geçişlerinin arttığı ve TSK'nın Tel Tamir’e uzanan M-4 uluslararası karayolunda askeri devriyelerini artırdı.

Şark el Avsat, Ebu Raseyn’e bağlı Zergan bölgesi sakinleri ve görgü tanıklarının Türk Ordusu ve desteklediği muhalif grupların, PKK işgalindeki bölgeyi birbirinden ayıran temas hatlarına asker ve silah yığmaya başladığını yazdı. Haberde ''Türk Ordusu’nun Anik el-Heva, Tel Ahmed, Babu’l Hayr ve Umm Aşbe köylerinde yoğun bir hareketlilik içinde olduğunu ve bu hareketliliğe eşlik eden silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) günlük olarak bölgede uçuşlar gerçekleştirdiği'' kaydedildi.

Rejim noktalarından çekiliyor

Öte yandan TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun tahkimatı artırdığı Ayn İsa’da konuşlu Suriye rejim güçlerinin çekildiği belirtiliyor. Esed güçlerine bağlı askerler ve ağır silahların yer aldığı konvoyların çekilişi sürüyor. Son 15 günlük süreçte. Temas hattından çekilen 4 konvoy bölgeyi terk ederek Rakka kırsalında Rusya’nın Tel es-Semen Üssü ve Tabka kentine intikal etti.

PKK hendek kazıyor

Sıcak noktalara yönelik hareketlilik devam ederken PKK militanları Barış Pınarı bölgelerinin kuzey sınırında hendekler kazmaya başladı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, cephelerin karşısında uzanan bölgelerde hendek kazma faaliyetlerinin artması, Türkiye’nin bölgede artan hazırlığı ile  eşzamanlı oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89