• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye İdlib’te nokta operasyon yapacak

Türkiye İdlib’te nokta operasyon yapacak
Cumhuriyet Gazetesi birinci sayfadan verdiği haberinde, ‘Türkiye İdlib’te cihadçı gruplara nokta operasyonu yapacak’ iddiasında bulundu. 

Haber: Referans Medya


Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu’na dayandırılan iddia haberde, ‘İdlib’de radikal gruplara yapılacak kapsamlı bir operasyonun sahada Türk askerinin güvenliğini riske atabileceği belirtildi. Esed yanlısı yorumlarıyla tanınan Emekli General Babüroğlu, Türkiye’nin ilk aşamada radikal gruplara yönelik kapsamlı bir operasyonu tercih etmeyeceğini, ancak bu gruplara  “nokta operasyonları” yapılabileceğini belirtti.


Ilımlı gruplar destek verecek


Babüroğlu, Moskova Mutabakatı’nda M-4 karayolu etrafında oluşturulacak güvenli koridorun kuzeyinin, Türkiye’nin sorumluluğunda olduğuna dikkat çektiği değerlendirmede, “Orada böyle bir operasyonun düzenlenmesi Türkiye’nin daha önce kırmızı çizgi olarak ortaya koyduğu sivil halkın Türkiye sınırına doğru göç etmesi ve bu radikal terör gruplarının sınırdan Türkiye’ye sızma olasılığını arttırır. O nedenle Türkiye buraya kapsamlı bir operasyona sıcak bakmayacaktır. Ancak Türkiye’nin desteklediği muhaliflerle birlikte radikal gruplara nokta operasyonlar yapılabilir.” İfadelerini kullandı. 


Hiç biri güvenilmez


Türkiye’nin Esed’le yeniden işbirliğine gitmesi gerektiğini hararetle savunan isimlerden Babüroğlu, ılımlı addedilen gruplar üyeleri için, ‘bugün bir grup içinde yer alan militanlar yarın başka bir örgütte savaşabiliyor. Dolayısıyla bu mesele kısa sürede çözülebilecek gibi görünmüyor. Böyle bir operasyon bu şekli ile de ciddi risk barındırıyor’ sözleriyle tüm Esed karşıtlarını ‘aynı kategoride ve terör unsuru olarak gördüğü’ tezini bir kez daha dillendirdi.


Rusya operasyonları yeniden başlatacak


Merkez medyada görüşlerine sıkça başvurulan isimlerde  Naim Babüroğlu ortak devriye faaliyetlerine engel olduğunu ve ateşkese uymadığını belirtiği M-4 ‘ün güneyinde yer alan İslami gruplara karşı Rusya’nın kısa süre içerisinde operasyona başlayabileceğine vurgu yaptı. Babüroğlu, “Bu güvenli koridorun rahatlıkla oluşturulması mümkün görünmüyor. Bir süre sonra Rusya Moskova Mutabakatı’ndaki terör örgütlerine karşı mücadele maddesine dayanarak operasyon başlattığında yeniden sivil göç olasılığı doğacak, bunun için yeni zirvelere ihtiyaç duyulabilecektir” dedi.

Yasakçı isim


Tuğgeneral Naim Babüroğlu’nun Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı yaparken hazırlattığı EMASYA Planı için yüzlerce kişiyi fişleyen isim olma özelliği taşıyor.
Babüroğlu, Balyoz Darbe Planı’nın ortaya çıkmasını müteakip iptal edilen EMASYA Protokolü’nü olağanüstü yöntemlerle suiistimal ederek görev yaptığı Manisa ve çevresinde faaliyet gösteren tüm vakıf, dernek ve yurtları fişleyen komutan olarak kayıtlara geçti. Hukuk dışı yollarla yaptığı fişlemeler yanında türban karşıtlığı ile de dikkat çeken bir isim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89