• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Tunceli Valiliği'nden yaşlılara vefa gezisi

Tunceli Valiliği'nden yaşlılara vefa gezisi
PKK terörü ile anılan iller arasında yer alan Tunceli'de virüs yasaklarından bunalan 65 yaş üstü yaşlılar Valilik tarafından Munzur Vadisi'ne götürüldü.

Tunceli Valiliği'nden yaşlılara vefa gezisi

Valilik açıklamasında, gezi organizasyonunu kararının yasak günlerinde kendilerine gelen talepler doğrultusunda alındığı belirtildi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, gezide şehrin tanıtımı için  getirilen üstü açık tur araçlarının yaşlı vatandaşlara tahsis edilmesi talimatı verdi.

Munzur özlemlerini giderdiler


Valilik açıklamasında, Koronavirüs önlemleri çerçevesinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız uzun zamandır evlerinden kısıtlı kaldı. Büyüklerimiz 155 ve 156 numaralı hatları arayarak sokağa çıkmalarına izin verilen gün Munzur Vadisi'ni özlediklerini ve gezmek istediklerini söyleyerek taleplerini dile getirdi. Vefa Sosyal Destek birimimizde hareket egeçerek bu talepleri karşılamak üzere hazırlıklarını yaptı. Resmi izin gününde de kentin tanıtımı için getirilen üstü açık "City Sightseeing" tur aracı ile yaşlıların isteğinin yerine getirildi' ifadelerine yer verildi. 

Evlerinden alındılar

Evlerinden tek tek Vefa Sosyal Destek Grubu üyelerince alınan yaşlılar sosyal mesafe kuralına uyarak araca bindirilerek Munzur Vadisi'ne geziye götürüldü.

Güneşli bir havada vadinin tadını çıkaran yaşlı vatandaşlar, yine Vefa Sosyal Destek Grubu üyelerinin yardımıyla evlerine bırakıldı.

Vali Tuncay Sonel sosyal medyadan olayla ilgili yaptığı paylaşımda:

'Munzur Nehri özlemleri bugün biraz da olsa giderildi.Ovacık Yolu Anafatma’da niyazlarını dağıttılar. Allah kabul etsin. 65 yaş üstü kıymetli büyüklerimiz yeter ki mutlu olsunlar. Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli arkadaşlarımız gönül ve dua almaya devam ediyorlar' diye yazdı.

ab904084-5a59-491a-aae6-e739204ae7d4.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89