• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Tufeyli: ''Canlı şahidiyim İran Ermenistan'ı destekledi'' (Video Haber)

Tufeyli: ''Canlı şahidiyim İran Ermenistan'ı destekledi'' (Video Haber)
Karabağ'ın işgali döneminde Tahran'da olduğunu söyleyen Hizbullah eski Genel Sekreteri Subhi Tufeyli, ''Canlı şahidiyim, İran Hükümeti ve halkı o günlerde Ermenileri destekledi' diye konuştu.

Referans Medya

İran destekli Hizbullah'ın eski Genel Sekreteri Subhi Tufeyli, yaşanan son olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, bu duruma çok şaşırdığını söyledi.

Hizbullah eski Genel Sekreteri o dönem yaşananlar ve bugün ortaya çıkan son duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

''Çünkü Ermenilere düşman gözüyle bakmalarını bekliyordum. Biz İslam devletiyiz diyorsunuz. Yani yeriniz mazlumun yanıdır. Zalimin, düşmanın yanında durmanızı anlamıyorum. Asırlardır Azerbaycan İran'ın bir parçasıdır ve hakiki Azeriler İran'da yaşıyor diyorsunuz. Dolayısı ile sizin durmanız gereken yer mazlum Azerbaycan halkının yanıydı.

Anlamakta güçlük çekiyorum

Gerçekten artık anlamakta güçlük çekiyorum. Allahu Teala diyor ki: İyilik ve takvada yardımlaşın. Siz bu şekilde mi yardımlaşıyorsunuz? 

İran Dışişleri Bakanı'na, 'bana bu meseleyi anlat' dedim. İranlı Bakan, ''Sözü uzatmadan kitabın ortasından konuşmak gerekirse, ''Ermenistan Türkiye sınırında, biz Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki bağı kesmek istiyoruz. Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi... Türkiye'nin önünde bir koridor olması için Ermenilerle beraberiz'' dedi. 

Keşke buna hiç bir şey sormasaydım

Kendi kendime dedim ki keşke buna hiç bir şey sormasaydım. Bu devletler zorlukları aşmak istiyor. İki Müslüman ülke olan İran ve Türkiye tek güç olup yardımlaşacağına siz gidip Müslüman olmayan ülkeye destek veriyorsunuz.''

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89