• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

TSK Noktasında Ağır Tahrik (video haber)

TSK Noktasında Ağır Tahrik (video haber)
İdlib'in güneyinde yer alan ve 3 kez el değiştiren Serakıb kasabasına ateşkesten kısa süre önce Rusların yoğun hava desteği ile yeniden İran-Esed-Rus ittifak güçleri girdi.

Referans Medya (ÖZEL HABER)

İdlib'in güneyinde yer alan ve 3 kez el değiştiren Serakıb kasabasına ateşkesten kısa süre önce Rusların yoğun hava desteği ile yeniden İran-Esed-Rus ittifak güçleri girdi.

Türkiye, Serakıb ve çevresinde konuşlu askerlerini çekmedi.
Rusya'nın 800 kişilik ekip gönderdiği şehir merkezi ve çevresinde 2 bini aşkın da İran tarafından bölgeye getirilen Şii terör unsuru bulunuyor.

Marşlar eşliğinde tahrik

İran destekli Şii milisler, Serakıb'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri konuşulanma noktasına Şii marşlar eşliğinde yaklaşarak Türk Askerlerini provoke etti.

Kendilerini Rıdvan Kuvvetleri olarak adlandıran militanlar,  "burası bizim elimizde. Serakıb temizlendi. Türk Askeri noktası orada ve kuşatma altında" ifadelerini kullandı.
TSK noktası önünde yüksek sesle çalan Şii ezgilerle propaganda yapan Şii teröristler, provokasyon anlarını da kaydederek yayınladı.


Öte yandan Şii terör gruplarıyla bölgeye gelen Lübnanlı Hüseyin Murteza isimli muhabir de provokatif eylemlere destek veriyor.

Hüseyin Murteza kişisel sosyal medya hesabından yayınladığı video  kaydında "Serakıb'ta olduğunu ve bölgeye Erdoğan'ın ölülerini saymaya geldiğini" anlatıyor.

Suriyeli muhalifler yayınlanan görüntü ve fotoğraflara büyük tepki göstererek, topraklarımızın İran ve  Rus güçleri tarafından işgal edildiği bu yayınlarla tescil ediliyor.

Muhalifler, Rus ve İran unsurları evlerimizde, köylerimizde, şehirlerimizde neden var" sözleriyle tepkilerini ortaya koydu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89