• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TSK Kara Harekatı Başlattı: Komandolar Haftanin'de

TSK Kara Harekatı Başlattı: Komandolar Haftanin'de
Türk Hava Kuvvetleri'nin 81 noktayı vuran Pençe-Kartal hava harekatından 1 gün sonra TSK tarafından Irak'ta bulunan terör kamplarına Pençe-Kaplan kara operasyonu başladı.

TSK Kara Harekatı Başlattı: Komandolar Haftanin'de

Haber: Referans Medya
Milli Savunma Bakanlığı resmi hesabından Irak'ın Kuzeyi'ne kara harekatının başladığı duyuruldu. MSB operasyonu, "Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!" sözleriyle ilan etti. Karadan ilerleyen askerlere, ''hava kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolar intikal ettirildi'' denildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ana karargahta doğrudan yönettiği operasyonun, ''Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla'' başlatıldığı vurgusu yapıldı. 

MSB'den yapılan son açıklamada ise, hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerince belirlenen hedeflerin yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulduğu, operasyonun planlandığı şekilde başarıyla sürdüğü belirtildi.

be747e9feaq3osexgairgnq.jpg
 

Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından gece başlayan kara harekatı ile ilgili paylaşımda bulundu.  Çelik "Şimdi sıra Haftanin’de. Teröre karşı #Pençe ve #Kaplan #Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahramanlarımızı selamlıyoruz. Ülkemizin ve insanlığın düşmanı olan terör örgütleri ülkemize saldırırken başka ülkelerin topraklarını kullanmaktadır. Bu terör örgütlerini bulundukları yerde imha etmek meşru hakkımızdır. Türkiye’nin terörle mücadelesi en temel hukuk ilkelerinden güç almaktadır. Bu terör örgütlerinin o topraklarda bulunması gayrı meşrudur. Bunu eleştirmeyenlerin, Türkiye’nin meşru terörle mücadelesi hakkında olumsuz açıklama yapmaları, teröre destek vermek anlamına gelir'' beyanında bulundu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89