• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C

Trump: Kürtleri sevmiyorum her savaştan kaçıyorlar

Trump: Kürtleri sevmiyorum her savaştan kaçıyorlar
Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton yazdığı kitapta Beyaz Saray’da geçirdiği döneme ait önemli bilgiler paylaştı. 

Trump: Kürtleri sevmiyorum her savaştan kaçıyorlar

Referans Medya


Bolton, ‘The Room Where It Happened’ (Olayın olduğu yer) isimli kitapta Trump'ın "Kürtleri hiç sevmiyorum. Türklerden de korkup kaçtılar, Iraklılardan da. Kaçmadıkları tek an çevrelerine F-18'lerle (ABD savaş uçakları) güvenlik çemberi kurduğumuz zamanlar" dediğini yazdı. 
PKK terör örgütü ABD-Pentagon tarafından düzensiz milis grubundan nizami ordu seviyesine yükseltildi. Beyaz Saray yönetiminin 2015 sonrası Suriye’de tek müttefik olarak seçtiği PKK’ya yardımları sürerken Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın kitabında paylaştığı özel bilgiler tartışma konusu oldu. Trump kitapla ilgili yayımladığı twiter mesajında bunlar ‘gizli bilgiler’ vurgusu yaptı. Yeni Şafak’tan Ahmed Fadıl Erarslan’ın haberine göre Trump yönetimi kitabın yayınına itiraz etti ancak mahkeme bu itirazı reddetti. 

 

DEAŞ’ı düşmanların çıkarı için öldürüyoruz

 

John Bolton’un yakın dönem tanıklıkları arasında dikkat çeken bir diğer konu DEAŞ’la yapılan savaş dönemi yaşananlar oldu. Bolton, DEAŞ meselesinde Trump’ın kendisine "Ortadoğu’daki bu korkunç savaşlardan paçayı kurtarmak istiyorum. DEAŞ’ı düşmanımız olan ülkelerin çıkarları için öldürüyoruz" dediğini aktardı. Bolton ayrıca ABD’nin bağımsız Kürdistan projesini desteklediğini şu cümlelerle anlatıyor:
"ABD, Kürtlerin kendi kendini yöneteceği büyük bir özerkliği destekliyor hatta Irak’tan bağımsızlığını kazanacak bir Kürt devletini de. Bu konu bölge ülkelerle (Türkiye) sınır anlaşmazlıklarına sebep olabilir. Bu karmakarışık bir süreç ama net olan bir şey var: ABD’nin Kürtlerle olan güçlü bağlılık ilişkisinin bölge ülkelerinin kaygılarından önemli olduğu."


Türkiye’nin askeri harekatlarını engellemek için büyük çaba sarf ettiler


ABD’nin son dönem idari kararlarına yönelik çarpıcı bilgilerin yer aldığı kitapta; ‘Pompeo ve Bolton’un, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı engellemek için ellerinden geleni yaptığı’ belirtiliyor. Tüm bu çabalara rağmen Trump’ın bölgeden bir an önce çekilmek istemesi ve Türkiye’nin kararlı tutumundan dolayı bu kişileri çok da ciddiye almadığı ve operasyon süreçlerine müdahil olmadığı kaydediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89