• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Trump: Erdoğan’la konuştum Suriye’den çıkıyoruz

Trump: Erdoğan’la konuştum Suriye’den çıkıyoruz
ABD Başkanı Trump ve Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Trump, son basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Suriye konusunu konuştuklarını ve Suriye'den tamamen çekileceklerini açıkladı.

Trump: Erdoğan’la konuştum Suriye’den çıkıyoruz

ABD Başkanı Trump, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Trump, ”Biz Türkiye- Suriye sınırını koruyorduk. Şimdi onlar kendi sınırlarını koruyor. Biz petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da çözeceğiz ve oradan çıkacağız.” dedi.


Askerlerimizi evde istiyoruz


Trump basın toplantısında sadece Afganistan’dan değil başka ülkelerdeki Amerikan askerlerinin çekilmesi konusunda da görüşmeler yaptığını belirtti ve Suriye ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Suriye’de, Türkiye sınırından askerlerimizi çektiğimizde de herkes bunun ‘korkunç’ olduğunu söyledi. Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum ve sınır bölgesinin biz olmadan gayet iyi olduğunu söyledi. Onlar bu sınırı 2 bin yıldır siyasileştiriyorlar. Biz Türkiye ve Suriye sınırını koruyorduk. Şimdi askerlerimizi evde istiyoruz. 1 yıl önce bu kararı verdiğimde eleştirildim, şimdi onlar kendi sınırlarını koruyor. Biz petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da çözeceğiz ve oradan çıkacağız.”


Çin konusunda güçlü adımlar atacağız


Gazetecilerin, Çin’den gelen öğrenci ve akademisyenlere yönelik vize kısıtlaması olacağına ilişkin haberlere ilişkin sorularını cevaplayan Trump,
“Bu konuda bir şeyler yapıyoruz. Şu an bir şey söylemek için erken ama birkaç gün içinde bu konuda bir açıklama yapacağız'' dedi.
ABD Başknaı, Uygur Özerk Bölgesine yönelik baskı politikasına ilişkin Çinli bazı yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasıyla ilgili olarak da “Bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız” ifadelerini kullandı ve Çin’in üzerine daha güçlü gidecekleri mesajını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89