• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Trump: Beyrut patlaması korkunç bir saldırı

Trump: Beyrut patlaması korkunç bir saldırı
ABD Başkanı Donald Trump, ABD Ordusu’ndaki generallerin Beyrut’u sarsan patlamanın “bir tür bomba ile yapılmış korkunç bir saldırı olduğu” görüşünde olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz salı akşamı Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın açıklamasında ekstra bir açıklama yapmayan Trump “ABD bu korkunç saldırı karşısında Lübnan’a yardım etmeye hazır” dedi ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesinin ve binlerce kişinin yaralanmasının ardından Lübnan halkına taziye dileklerini iletti.

 

“Patlama kaza değil”

Patlamaya ilişkin güvenlik ve istihbarat bilgileri hala oldukça az olsa da, Washington’daki güvenlik kaynakları “meydana gelen patlamanın doğal sebeplerden kaynaklanamayacağını” öne sürerek “kasıtlı bir eylem olabileceğine ve büyük amonyum nitrat stoğunun infilak etmesine sebep olacak bazı maddelerin kullanılmış olabileceğini” iddia etti. Lübnanlı yetkililer depoda, güvenlik güçleri tarafından 6 yıl önce bir gemide bulunarak el konulan yaklaşık 2 bin 750 ton amonyum nitrat olduğunu açıklamışlardı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada Beyrut Limanı’ndaki büyük patlamadan zarar görenler için taziye dileklerini ileterek “Washington’un durumu yakından izlediğini” ve ülkesinin Lübnan halkının bu trajediden sonra ayağa kalkması için yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti. Pompeo “Beyrut’taki ekibimiz bu şehrin ve değer verdiğim insanların maruz kaldığı büyük yıkımın boyutu hakkında bizi bilgilendirdi, ki bu da halihazırda içinde bulunduğumuz derin pandemi krizi sırasında ekstra bir sıkıntı demek. Washington, patlamanın nedenlerini belirlemek üzere Lübnan hükümeti tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçlarını bekliyor ve bu soruşturmaların sonuçlarını görmeyi dört gözle bekliyor” dedi.

Diğer taraftan operasyon dairesinin içinde Lübnan’ın da yer aldığı ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM), geçtiğimiz salı  Beyrut’ta büyük yıkıma yol açan büyük patlamanın nedenlerini bulmak için hala bilgi toplama sürecinde olduğu bildirildi. CENTCOM yaptığı açıklamada konuya ilişkin daha fazla ayrıntıya yer vermedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89