• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Trafo önünde toplanan Suruçlular el açıp elektrik duası yaptı

Trafo önünde toplanan Suruçlular el açıp elektrik duası yaptı
Elektriklerinin günde 12 saat kesildiğini söyleyen Suruçlular elektrik trafosu önünde toplanıp dua etti.

Referans Medya

Doğu ve Güneydoğu illerinde elektrikle ilgili sorunlar devam ediyor. Bir çok ilde sık yaşanan elektrik kesintilerine Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde halk isyan etti. Yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'ini protesto eden vatandaşlar “İşimiz Allah kaldı. Uzaktan eğitimi çocuklar yapamıyor. Su akmadığı için abdest ve temizlik yapamıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver, bize reva görülen bu zulme son ver” sözleriyle tepkilerini dışa vurdu. 

12 saat elektrik kesintisi yapılıyor

Suruç-Karıcalar Mahallesinde toplanan grup adına konuşan bir protestocu, "Sabah saat dörtten akşama kadar elektriklerimiz kesilmiş durumda. 12 Aralık tarihi sabah saat 06.00'dan ibaren akşam 16.00'a kadar elektriklerimiz yoktu. Bugün 14 aralık yine sabah saat 06:'dan itibaren elektriklerimiz kesilmiş. Akşam saat kaçta geleceğini bilmiyoruz. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız televizyon yok çocuklar ders çalışamıyor. Su kalmadı. Sosyal mesafe maske temizlik diyoruz. Su olmayınca nasıl temizlik olacak'' ifadelerini kullandı. 

Allah'ım bu zulme son ver

Protestocu grup ellerini semaya açarak yaptığı dua da şu sözleri kullandı:
"Biz nereye başvurursak ancak Allah'ın gücü yeter diyorlar. Allah'ın gücü her şeye yeter bizde şimdi elektriği Allah'tan istiyoruz. Elektrik duasına çıktık. Allah'ım bu zulme son ver. Elektrik yetkilileri gelip evleri basıyorlar ceza kesiyorlar. Kaç gündür Suruç'ta elektrik yok. Biz çiftçilere binlerce lira borç çıkarıyorlar. Nereye gidersek kimsenin elektriğe gücü yetmez diyorlar. Bizde amenna deyip Allah'ın gücü her şeye yeter diyoruz. Biz buradan Allah'tan elektrik istiyoruz elektriğimiz yok. Bu elektriğin zulmüne kim dur diyecek. Yeter artık biz ne yapalım. Uzaktan eğitimde elektriksiz çocuklarımız nasıl ders yapacaklar. Biz bugün burada yağmur duasına çıkmadık elektrik duasına çıktık. Su yok elektrik yok sokağa çıkma yok biz ne yapalım nereye gidelim. Biz AK Partiliyiz biz sadece burada elektrik istiyoruz. Bize sahip çıksınlar artık biz nereye gidelim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89