• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Tetkik için Yalova'dan İstanbul'a gönderilen dalak kargoda kayboldu

Tetkik için Yalova'dan İstanbul'a gönderilen dalak kargoda kayboldu
Büyüme teşhisi konulan dalağın kaybolması davalık oldu.

Referans Medya

Yalova’da yaşayan Ahmet Kıral ‘dalak büyümesi’ teşhisi konularak ameliyat edildi. Ahmet Kıral’ın dalağı, hastalık sebebinin belirlenmesi için İstanbul’daki bir hastaneye gönderildiği sırada kayboldu.

Standart kargo olarak gönderildi

Ahmet Kıral'dan alınan dalak, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kargo yerine başka bir kargo şirketine ‘standart kargo’ olarak verildi. Durumu öğrenen Ahmet Kıral, hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Karın ağrısı şikayetiyle Çiftlikköy'de özel bir hastaneye başvuran Kıral'a ‘dalak büyümesi’ teşhisi konuldu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Geçtiğimiz Kasım ayında ameliyat olan Kıral’ın dalağı tamamen alınarak, hastalığın sebebinin belirlenmesi için İstanbul’a patoloji servisine gönderildi. Kıral da ameliyattan 2 gün sonra taburcu edilip, evine dönerken, test sonuçlarının da 15 gün içerisinde çıkacağı bildirildi.

Kargoda kayboldu

Olayın üzerinden 15 gün geçmesine rağmen test sonuçlarıyla ilgili herhangi bir sonuç çıkmayan Ahmet Kıral’ın oğlu Ünal Kıral, durumdan şüphelendi ve sık sık hastaneye giderek babasının test sonuçlarını öğrenmeye çalıştı. Bunun üzerine hastane yetkilileri Ünal Kıral’ı telefonla arayarak, gönderdikleri dalağın kargo şubesinde kaybolduğunu söyledi.

Ünal Kıral, yaptığı araştırma neticesinde kargoya verilen dalağın kargo paketinin fotoğraflarına ulaştı. Kargo paketinin fotoğrafını inceleyen Ünal Kıral, kargo barkodu üzerinde ‘standart kargo’ ibaresini gördü. Sağlık Bakanlığı tarafından anlaşmalı kargolarla gönderilmesi gereken bir organın sıradan bir kargo şirketiyle ‘standart kargo’ adı altında gönderildiğini öğrenen Ünal Kıral, babası Ahmet Kıral ile birlikte Avukat Musap Nayman’a giderek, hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cezalandırılsın

Mağdur edilen aile üyeleri, ''kendi organlarına sıradan bir eşya nasıl taşınıyorsa o şekilde muamele yapılmış. Sıradan bir kutuda insan organı nasıl taşınır?’ Bunun peşini bırakmayacağız. Şimdi biz hiçbir zaman hastalığın ne olduğunu bilemeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89