• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Tesettürü hatırlattı ihraç edildi

Tesettürü hatırlattı ihraç edildi
Düzce'ye bağlı Kaynaşlı İlçe Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı'na yönelik yaptığı tesettür hatırlatması nedeniyle MHP'den ihraç edildi.

Tesettürü hatırlattı ihraç edildi

Haber: Referans Medya

Düzece İli Kaynaşlı İlçe Belediye Başkanı'nın A Milli Kadın Voleybol takımının Tokyo Olimpiyatlarına katılma vizesini aldığı maç sonrası yaptığı tesettür hatırlatması olay oldu. Sözcü, Cumhuriyet, Oda Tv, Halk Tv, Birgün gibi Sol Kemalist medya organları tarafından hedef haline getirilen Belediye Başkanı Birol Şahin için Devlet Bahçeli listeden düşürün ve ihraç işlemi başlatın talimatı vermişti. MHP Sakarya İl Başkanlığı ihraç işlemi ile ilgili hukuki sürecin tamamlandığını ve Birol Şahin'in resmen partiden ihraç edildiğini duyurdu. 

Tesettür emrini hatırlattı

Tokyo 2020 Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanan Voleybol Kadın Milli Takımı'nın son maçı sonrası MHP'li Başkan şu mesajı yayınlamıştı:

“Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” şeklinde yazdı. Başkan Şahin kendisini, “Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz”

Linç edilmek istendi

CHP'ye yakın medya organları Birol Şahin'in bu mesajı sonrası linç kampanyası başlattı. Şahin'in açıklamaları kısa sürede Türkiye gündeminin ilk sırasına taşındı. HDP, İP ve Ak Parti içerisinden bazı isimler bu kampanyaya destek verdi. Artan tepkiler üzerine yeni bir açıklama daha yapan Birol Şahin sözlerimin arkasındayım dedi ve şu mesajı verdi:

''Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram''

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89