• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Terör yandaşlarından Cem Evi provokasyonu 

Terör yandaşlarından Cem Evi provokasyonu 
Terör örgütü militanlarına destek amaçlı başlattığı ölüm orucunun 288’inci gününde ölen Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in cenaze töreninde olay çıktı.

Terör yandaşlarından Cem Evi provokasyonu 

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

 Salgın nedeniyle ilan edilen yasaklara uymayan ve İdil Kültür ve Cem Evi’nde anma proğramı düzenlemek isteyen örgüt yandaşlarına polis müdahale etti. 
Terör destekçisi grup Bölek’in cenazesini Sarıyer Armutlu Mahallesi’ndeki evinden alarak Okmeydanı Cemevi’ne götürmek istedi.  Polis Cem Evi’ne yönelen gruba izin vermeyerek İdil Kültür Merkezi ve Cem Evi’ne giden yolları kapattı. Farklı yollardan Cem Evi’ne gelen terör destekçileri “Şehit namırın”, “Şehit Helin Bölek ölümsüzdür”, “Ölüm orucu direnişimiz onurumuzdur”, “Türküler susmaz, halaylar sürer” ve terör örgütleri lehinde sloganlar attı.
Polisin ‘Cenazenin bir an önce defnedilmesi ve grubun dağılması’ çağrısına direnen grup ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. 

Cenazeyi Cem Evi’nde yıkamak istediler
Terör destekçiliğinden tutuklanan ve cezaevinde açlık grevine giden Helin Bölek’in cenazesini Cem Evi’ne götürmek isteyen grup buna gerekçe olarak cenazenin yıkanma işleminin Cem Evi’nde gerçekleşmesi gerektiğini öne sürdü. Emniyet görevlileri, virüs nedeniyle her türden toplantı ve miting yasağı getirildiğini, Cuma namazları da dahil toplu ibadetlerin ertelendiğini hatırlattı mezarlıkta yıkama işleminin ifa edileceğini hatırlatarak kalabalığın acilen dağılması talebini yineledi. 
Meydan okudular
Terör yandaşlarının Okmeydanı İdil Kültür Merkezi ve Cem Evi’nde girişeceği provokasyonu engellemek adına harekete geçen polis Nurtepe kavşağında konvoyun önünü kesti. Virüs salgını nedeniyle açıklanan yasakları bir kez daha tebliğ eden emniyet güçlerine Cem Evi ısrarını sürdüren terör destekçilerini taşıyan araç boşaltıldı. Ardından cenaze aracını kullanan şoför ve bazı provokatörler gözaltına alındı. Polisler cenazenin acil olarak Feriköy mezarlığına defnedilmesi gerektiğini belirtti. Terör yandaşları Polis eşliğinde mezarlığa götürülen cenazenin defni esnasında da provokasyona devam eti.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89