• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Tel Aviv’in sömürgeleştirme politikası Orta Doğu’nun güvenliğini tehdit ediyor

Tel Aviv’in sömürgeleştirme politikası Orta Doğu’nun güvenliğini tehdit ediyor
Fransa’da muhalefetteki Avrupa Ekolojisi - Yeşiller (EELV) Partisi, İşgalci İsrail’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yürüttüğü yerleşim politikasını, "sömürgeleştirme" olarak niteleyerek bunun Orta Doğu’nun güvenliğini tehdit ettiğini bildirdi.

Fransa’da muhalefetteki Avrupa Ekolojisi - Yeşiller (EELV) Partisinden yapılan açıklamada, Doğu Kudüs'teki işgalci İsrail güçlerinin Filistinli göstericilere şiddetle müdahale etmesi sonucu, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla 600’den fazla Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Gerilimin, İşgalci İsrail'in bombardımanları sonucu 9’u çocuk 20 kişinin öldüğü Gazze Şeridi ile Batı Şeria’ya da yayıldığı kaydedilen açıklamada, bu gerilimin nedenlerinden birinin Şeyh Cerrah Mahallesinde yaşayan Filistinli ailelerin evlerinden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalması olduğu aktarıldı.

Açıklamada, 300 binden fazla Filistinli 210 binden fazla İsrailli yerleşimcinin yaşadığı Doğu Kudüs'teki tüm Filistinli aileleri evlerinden etmenin İsrail'in yerleşim politikasının bir parçası olduğu hatırlatıldı.

İşgalci İsrail’in uluslararası toplumun kınamasına ve uluslararası hukuka aykırılığına rağmen bu politikadan vazgeçmediği, özellikle işgal ettiği Batı Şeria'da yoğunlaştırdığı kaydedilen açıklamada, "İsrail'in bu küçük adımlarla sömürgeleştirme politikası, sorunun herhangi bir şekilde barışçıl şekilde çözülmesini engelliyor ve tüm Orta Doğu’nun güvenliğini tehdit ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği'ne, muhtemel tüm diplomatik araçları kullanarak İsrailli yetkilileri bu şiddetli baskıyı sonlandırma ve Şeyh Cerrah Mahallesindeki Filistinli ailelerin evlerinden edilmesini engellemesi çağrısı yapıldı.

Artan sayıda İşgalci İsrailli ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile uzmanların, İşgalci İsrail’in Filistin'i ilhak ve Filistinlilere karşı ayrımcılık politikalarını 'apartheid' olarak adlandırdığı hatırlatılan açıklamada, "Fransız yetkilileri İsrail’in dokunulmazlığını sonlandıracak sert aksiyon almaları çağrısında bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89