• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Tekrarı olursa daha şiddetli geleceğiz!

Tekrarı olursa daha şiddetli geleceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esed'e ültimatom: Tekrarı olursa daha şiddetli geleceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın mültecilere yönelik şiddetine tepki gösterdi. Batı'nın ses çıkarmadığını hatırlatan Erdoğan, "Bu tablo karşısında yüreği yanmayanın insanlığından şüphe ediyorum" dedi. İdlib ateşkesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Rejimin anlaşmayı bozması halinde, daha şiddetli bir şekilde bu zalimlerin üzerine gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Bütün yükü biz üstlendik

Suriye'de son 9 yılda ortaya çıkan yükün büyük kısmını üstelenmek zorunda kaldık. Bu coğrafyada yaşanan insani drama sırtımızı dönecek değildik. Ama uluslararası toplumdan destek bekliyorduk. Belçika'da bu konuda bir toplantıya katılıyorum. Temennim odur ki olumlu bir sonuç alacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a çağrı: Sen de kapılarını aç, gitsinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Kahraman Kadınları’ Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler için Yunanistan'a çağrıda bulunan Erdoğan, "Sen de kapılarını aç, bu yükten kurtul. Gitsinler Avrupa’nın diğer ülkelerine' ifadelerini kullandı

 

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de insanın insana yaptığı zulümlere şahit oluyoruz. Bu konuda her gün dünyanın pek çok yerinde haberlerle karşılaşıyoruz. Kimliğinden dininden cinsiyetinden dolayı bir çok zulme uğrayan insan görüyoruz. Her krizin en ağır faturasını çocuklarıyla birlikte kadınlar ödüyor.

Mesela Suriye'de evlerinden edinilen insanların kamplarında, Sınırlarımız içinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin çoğunu kadınlar oluşturuyor. İdlib'dbunları görmedik mi? İnsanlık buna karşımaalesef sessiz kalıyor.

Avrupa'ya gitmek umuduyla giden insanlarına arasında en çok sıkıntıyı kadınlar çekiyor mu? Yunan güçleri tarafından batırılan botlarda en fazla sıkıntıyı kadınlar çekmiyor mu? Batı ne yapıyor bu konuda?

Maalesef karşımızda sadece kendi konforunu korumak adına bu manzaraya sırtını dönen koca bir dünya var.

Suriye'de 9 yıldır süren krizde yarım milyon hayatını kaybeden içinde büyük bir kısmının kadın ve çocuk olması konusunda hiç bir ülkenin bu konuda hassasiyeti yok. Sadece laf laf laf. Başka bir şey yok.

Dövülerek vurularak geri gönderilen insanların durumunu kınayan yok. Yunanistan sınırına giderken tarlalar içerisinde düşe kalka 3 yaşındaki yavrunun nasıl sınıra yürüdüğünü izlemişsinizdir. Torunuma da onu gösterdim. Niye biliyor musun? dedim. Okötü amcalardan kurtulmak için.

Bu insanlar gelip geçecek
Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmaycak. Senden Avrupa'nın bir başka ülkesine gidecek. Sen niye raahtsız oluyorsun?

Biz böyle giderse kapıları açacağız dedik inanmadınız. Ey Yunanistan sen de kapılarını aç bu yükten kurtul. Ail bir yük paylaşımı diyorsak biz de ortak arıyoruz
Şu anda bizde hala 3 buçuk milyon mülteci var. Ve kapımıza dayanan bir buçuk milyon var. Temenni ederim ki ateşkesle bu burada kalır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89