• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Tartışmaların odağındaki isim İbni Teyimiyye: Molla Sadullah Ergün açıklıyor

Tartışmaların odağındaki isim İbni Teyimiyye: Molla Sadullah Ergün açıklıyor
Çok sayıda kitabı Türkçeye çevrilmiş olan İbnTeymiyye bir kez daha gündemde.

Molla Sadullah Ergün’ün İNABE MEDIA’da paylaştığı videolara Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in verdiği cevap yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Gündem, İbnTeymiyye ve kitapları.

Tanınmış ilim adamlarından Molla Sadullah Ergün’ün İbnTeymiyye’ye yönelik iddialara cevap verdiği video serisi sosyal medya mecrası YOUTUBE üzerinden İNABE MEDIA aracılığıyla paylaşılıyor. İbnTeymiyye hakkındaki iddialara cevaplar veren Molla Sadullah Ergün, İbnTeymiyye’nin eserlerinden paylaştığı uzun bir listeyle izleyenlerinin karşısına çıktı. Tecsim, Cehennemin ebediliği, tevessül, kerametler ve tekfir gibi birçok başlık hakkında konuşan Ergün’ün “Ebubekir Sifil Hoca’nın İbnTeymiyye Hakkındaki İthamlarına Cevaplar” başlıklı bir de röportajı yayınlandı.

Röportaj hakkında açıklama yapan Ebubekir Sifil, sert üslubuyla konuyu ülke gündemine taşımış oldu. Deneyimli Akademisyen, ilmi sınırların dışına çıkarak hakaretlere başvurduğu gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde. Doç. Dr. Sifil’in tartışmayla ilgili yayınladığı her iki video da büyük tepki ile karşılandı.

Molla Sadullah Ergün’ün konuyu sosyal medya üzerinden tartışmak yerine alimlerin hazır bulunduğu bir platformda yüz-yüze ele alma daveti tansiyonu düşürmeye yönelik bir adım olarak değerlendirilirken Ebubekir Sifil cephesinden gelen negatif cevap, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi hakkındaki olumsuz kanaati artırdı.

Videoların altına yorum yapan sosyal medya kullanıcıları, Ebubekir Sifil’in daha önce de İbnTeymiyye hakkında asılsız iddialarda bulunduğu görüşünde. Doç. Dr. Sifil’in 2018 yılında kendisine cevap olarak yayınlanmış “Selef-Halef Ayrılığında Akaid Meseleleri Üzerine Notlar” adlı çalışmaya da cevap vermediği ifade ediliyor.

İbnTeymiyye üzerinden devam eden tartışmaya çok sayıda alim ve akademisyenin yanı sıra araştırmacıların ve kitap-severlerin de dahil olduğu gözlendi. İNABE MEDIA yöneticisi Araştırmacı-Yazar Abdullatif Mermer ve birçok destekçisi Molla Sadullah Ergün’ü Diyarbakır’daki medresesinde ziyaret etti. Ergün’ün ziyaretçilere ve telefonla arayarak desteklerini ifade eden dostlarına aynı sosyal medya kanalından yayınladığı bir de teşekkür konuşması bulunuyor.

Molla Sadullah Ergün, yayınladığı son videosunda Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in takındığı tavır nedeniyle İbnTeymiyye hakkındaki çalışmalarını Sifil’den bağımsız şekilde devam ettireceğini ve onu bir daha muhatap almayacağını söyledi. Molla Sadullah Ergün’ün İbnTeymiyye ve eserleri hakkında onlarca yeni video yayınlanması bekleniyor. Ona göre İbnTeymiyye tarih boyunca yüzlerce alim tarafından “Şeyhul İslam ve’lMuslimin” olarak kabul edildi ve diğer fırkalar karşısında Ehli Sünnet ve’lCemaat’in sarsılmaz bir kalesi konumunda.

Molla Sadullah Ergün’ün söz konusu videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/channel/UCIyHlMbz5BoE4hBlSdZKt-w/videos

Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/user/SahniSeman2013/videos

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89