• BIST 10250.67
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Tarihin en kanlı örgütü yeniden sahnede

Tarihin en kanlı örgütü yeniden sahnede
Kuruluşu 1865'li yıllara uzanan Ku Klax Klan terör örgütü Amerika'da devam eden gösterilerde yeniden ortaya çıktı. Tüm dinlere, beyaz olmayan ırklara düşmanlık üzerine kurulan örgüt 155 yıllık tarihinde binlerce cinayete imza attı.

Tarihin en kanlı örgütü yeniden sahnede

ABD'nin Seattle kentindeki George Floyd eylemlerinde protestocuların arasına aracıyla dalan ve silahla ateş eden kişi, Ku Klux Klan lideri olduğunu söyledi.
Amerika'nın Minneapolis kentinde ırkçı polis memuru Derek Chauvin tarafından dakikalarca nefessiz bırakılarak öldürülen George Floyd cinayeti ve ırkçılık karşıtı protestolar sürüyor. 

 

Örgütü temsil ettiğini söyledi

 

Dünya terör tarihinin en kanlı örgütlerinden Ku Klux Klan örgütünün yaşanan olaylarda aktif rol aldığı Seattle şehrinde göstericilerin üzerine aracını süren ve ardından silahı ile ateş eden kişinin yakalanması ile ortaya çıktı. Polisin gözaltına aldığı 36 yaşındaki  Harry Rogers sorgusunda Ku Klux Klan (KKK) hareketinin 'lideri' olduğunu söyledi. New York Times'ta yer alan habere göre kasten adam yaralama ve vandalizm suçlarından tutuklanan Rogers'in örgüt bağlantıları araştırılıyor. 

 

Yanan haçı sembol olarak kullanıyorlar

 

Nathan Bedford Forrest tarafından 24 Aralık 1865 yılında  ABD'nin Tennessee eyaletinde kurulan örgüt siyahi insanların öldürülme yada beyazlara hizmet etme amaçlı yaratıldığını savunuyor. Yanan haçı sembol olarak kullanan Irkçı yapı daha sonrasında düşman skalasını tüm göçmenleri kapsayan tarzda genişlettiğini duyurdu. Örgüt bu kapsamda bir çok kilise yaktı, cezaevleri, adliyeler, dahil yüzlerce kanlı baskına imza attı, binlerce kişi öldürdü.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89