• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Suudi yönetim TSK'nın Kuzey Irak harekatını kınadı

Suudi yönetim TSK'nın Kuzey Irak harekatını kınadı
Suudi Arabistan Krallığı Türkiye'nin PKK'ya yönelik Irak harekatını resmen kınadı. Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında Hafter ve Sisi'ye destek açıklamasında bulunuldu.

Suudi yönetim TSK'nın Kuzey Irak harekatını kınadı

Referans Medya

 

Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında toplanan Suudi Arabistan kabinesi, Türkiye'nin Irak topraklarında  PKK terör örgütüne yönelik askeri harekatını saldırgan tutum olarak nitelendirdi ve kınadı.

 

Arap ülkesi vurgusu

 

 Suudi Arabistan  Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ''Bu faaliyetlerin bir Arap ülkesinin işlerine kabul edilemez müdahale ve topraklarının açık bir ihlali olarak nitelendirildiği'' vurgusu yapıldı. Kral Selman yönetimi bu operasyonun bölgesel ve uluslararası güvenlik açısından bir tehdit olduğunu ve uluslararası sözleşmelerle ilkelerin açık bir ihlali olduğu'' iddiasında bulundu. Hükümet resmi beyanında, ''Suudi Arabistan'ın Irak'ın egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını koruma önlemlerinde yanındayız'' ifadelerine yer verildi. 

 

Hafter ve Sisi'ye desteğini yineledi



Suudi Arabistan Hükümeti daha önce Mısır'a verdiği desteği şu cümlelerle yineledi:

 Mısır’ın güvenliği, Krallık ve tüm Arap ulusunun güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Suudi Arabistan, Mısır’ın sınırları ve halkını terörist milisler ve onların bölgedeki destekçileriyle yaşanan çatışmalara karşı savunma hakkını desteklemektedir.''

Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada darbeci Hafter'e karşı mücadele eden UMH güçleri terörizm ve aşırılık yanlısı olarak nitelendirildi ve şu ifadeler kullanıldı:

 ‘Libya topraklarının güvenlik ve emniyetini, kurumların restorasyonunu, terörizm ve aşırılık yanlısı milislerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bölgede terörizmi besleyen yasadışı dış müdahalelerin sona ermesi gerekmektedir.''
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89