• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Suudi kanalında Siyonizm propagandası

Suudi kanalında Siyonizm propagandası
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman öncülüğünde yürütülen İsrail’le ilişkileri normalleştirme kapsamında MBC Tv kanalında 2 dizi yayına girdi.

Kanalın Nisan ayı içerisinde yayınlamaya başladığı Ummu Harun ve Mahrec 7 dizileri Filistinlileri aşağılayan ve Siyonist işgali haklı gösteren içeriği ile büyük tepki topladı.

Suudi Arabistan'ın MBC tv kanalı, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini teşvik eden, Filistinlileri aşağılayan, Yahudileri mağdur olarak göstermeye çalışan ve uluslararası Siyonizmin propagandasını yapan ve Filistinlilerin büyük tepkisine neden olan "Ummu Harun" ve "Mahrec 7" adlı dizileri Ramazan'ın başından beri gündelik olarak yayınlamaya devam ediyor. Filistin Enformasyon Merkezi, Suudi Arabistan’da dizi ile ilgili artan rahatsızlık ve büyüyen tepkilere rağmen kanal yönetiminin dizilerin yayından kaldırılması taleplerini reddettiğini’ belirtti. 
Filistinliler alenen aşağılanıyor
Filistin Enfarmosyon sayfasında aktarılan bilgilere göre, MBC Grup Sözcüsü, 3 Mayıs Pazar günü kamuoyunda yapılan eleştirilerle ilgili yaptığı açıklamada ‘dizilerin yayını ile ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını, yayın akışının planlandığı biçimiyle devam edeceğini’ duyurdu.  
Suudi kanalı tarafından yayınlanan Mahrec 7 dizisinde İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi için toplumun teşvik edilmesini içeren senaryo yapısına sahip. Bu çerçevede bir çok tartışma ve diyaloğun yaşandığı   Mahreç dizisinde Filistinlilere yönelik aşağılayıcı ifadelere yer veriliyor. Ummu Harun dizisinde ise Yahudi bir doktor bayan üzerinden 1940'lı yıllarda Körfez ülkelerindeki Yahudi azınlıkların mağdur edildikleri teması işleniyor. Dizi Yahudileri haklı ve doğru insanlar olarak lanse ederken Filistin’in işgalini de meşru gösteriyor.  
Boykot başladı
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Filistin Boykot Kampanyası'nın başkanı Basim Naim, Ummu Harun dizisinin normalleştirme politikasının bir sanatı değil tarihe karşı bir cinayet olduğunu söyledi. Naim, dizileri İsrail işgal güçlerinin onlarca yıldır sürdürdükleri beyin yıkama operasyonunun bir aracı olarak değerlendirdiklerini’ belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89