• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Suriyeli Hacker çetesi çökertildi: 30 milyon TL ortada kaldı

Suriyeli Hacker çetesi çökertildi: 30 milyon TL ortada kaldı
İstanbul'da şantaj ve hile yolu ile haksız kazanç sağlayan çete Jandarma ekiplerinin çalışması ile çökertildi.

Referans Medya

Suriyeli hacker grubu illegal yollardan edindikleri döviz ve altınları aleyhte delil olmasın gerekçesiyle sahiplenmedi. Şüphelilerden kalan 30 milyon lira ortada kaldı. Uzun soluklu takibin ardından ele geçirilen çetenin 13 kişiden oluştuğu ve uluslararası niteliğe sahip, forex ve borsa alanında etkinliği olan şirketleri hedef aldığı belirtildi. 

Şirketlerin zaaflarını kolluyorlar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın çalışmaları ile çökertilen organize suç şebekesinin tespit ettikleri şirketlerin güvenlik zaaflarını kolladığı ve bu şirketler adına yaptıkları işlemlerle yüklü miktarlarda haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre dolandırıcı örgüt, diğer yandan bir çok şirkete ait şifreyi ele geçirip sistemlerini devre dışı bıraktığı ve ardından yüklü miktarda rakamlar isteyerek yeniden sahiplerine teslim ettiği aktarıldı. Oraganize suç örgütü üyeleri para hareketliliğini ise Türkiye'deki mülteciler adına açtıkları sahte hesaplar üzerinden yürüttü.

Son olayda yakayı ele verdiler

En son Ürdünlü bir şirketi dolandırmaya çalışan Suriyeli hacker çetesi yapılan şikayet üzerine İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şubesi tarafından takibe alındı. Arapça konuşan hırsız çetesi Arapça konuşan uzman ekip tarafından telefon takibine alındı. Gaziantep, Bursa, Şanlıurfa gibi illerde de bağlantıları tespit edilen çeteye yapılan operasyonla elebaşıları ve 12 üye kıskıvrak yakalandı. Kapalıçarşı'da kullandıkları bir ofis olduğu belirtilen suç örgütüne yapılan baskında toplam değeri 30 milyon TL olan 1 milyon 850 bin Euro, 1 milyon 200 bin dolar ve önemli miktarda altın ele geçirildi.

Para bizim değil

Kapalıçarşı'daki çete merkezinde yakalanan şüpheliler, ele geçirilen yüklü miktardaki para ve altını aleyhte delil olamaması için sahiplenmedi. Kaynağı belirsiz paralara jandarma el koydu. Yaklaşık 30 milyon lira civarındaki altın ve paranın devlet hazinesine aktarılacağı belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89