• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Suriyeli genci öldüren polis tutuklandı

Suriyeli genci öldüren polis tutuklandı
Adana'a 27 Nisan günü polis kontrol noktasından kaçan 19 yaşında ki genç görevli polislerden biri tarafından vurularak öldürüldü. Olayla ilgili harekete geçen savcılık polisin tutuklanması kararını verdi.

Suriyeli genci öldüren polis tutuklandı

Haber: Referans Medya

Adana merkez ilçelerden Seyhan'ın Sucuzade Mahallesi’nde polis uygulamasından dur ihtarına uymayarak kaçan 19 yaşındaki Suriyeli genç hayatını kaybetti.  Suriyeli Ali Hamdan'ı vurarak ölümüne sebep olan polis tutuklandı. 

 

Önce açığa alındı ardından tutuklandı

 

Üzücü olay sonrası Adana Valiliği olaya karışan polisin açığa alındığını duyurdu. Olayla ilgili görüntülerin yayılması ile birlikte polis memuru savcının özel talimatı ile gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen polis F.K. sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Olayla ilgili olarak Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, Hamdan'ın, uygulama noktasında "dur" ikazına uymayarak kaçtığı ve uyarı ateşi açılması sırasında "kazara" yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, "Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir' denildi. 

 

Çalışmaya gitmişti


Suriyeli Ali el Hamdan'ın 19 yaşında olduğu ve çalıştığı bildirildi. Suriyeli gencin polislerden, ceza almaktan korktuğu için kaçtığı bilgisi paylaşıldı. Ali Hamdan'ın ailesini geçindirmek için bir atölyede çalıştığı ve olay günü geçici koruma kimliğini yanına almayı unuttuğu öğrenildi.

 

Bazı çevrelerden gelen şaşırtıcı destek

 

Suriyeli gencin polis tarafından öldürülmesi olayı sonrası başta İyi Parti, CHP ve PKK yandaşları olmak üzere Suriyeli aleyhtarı çevrelerin sergilediği duyarlılık şaşırttı. Twiter üzerinden Ali'yi öldürenler nerede etiketiyle tepki gösterenler arasında çok sayıda Suriye aleyhtarı isimin olması dikkat çekti. Sosyal medya da olaya sevinen ve daha fazla Suriyeli'nin öldürülmesi gerektiğini savunan yorumlara da rastlandı. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0543 861 19 89