• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Suriye'den Hafter'e militan desteği

Suriye'den Hafter'e militan desteği
Rusya, Esed ve İran, Suriye'den Libya'ya militan ihraç ediyor. Referansmedya.com, Şam'dan Hafeter'e destek amaçlı gönderilen militan sayısının bin 500'ü aştığı bilgisine ulaştı.

Şam'dan Hafter'e militan desteği

Haber: Referans Medya (Özel Haber)

Libya'da giriştiği darbe girişiminin ardından meşru güçlere karşı terör saldırılarını sürdüren Halife Hafter'e Suriye'den destek güç gönderiliyor. Libya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, 'Suriye rejimi, İran ve Rusya, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru faaliyetlerini sürdüren silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e destek gönderiyor' denildi.

Korsan ziyaretin hemen ardından sevkiyat başladı

Libya'nın meşru idaresi olarak tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hkümeti'ne karşı kurulan korsan Tobruk yapılanması Mart ayı başında Şam'a bir heyet gönderdi.

Açıklamada Esed rejimi, Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı savaşçıların Bingazi’ye taşındığının belirlendiği kaydedildi. İsyancı güçlere bağlı kukla yönetimin sözde Hükümet Başkanı Yardımcısı Abdurrahman el-Ahiraş'in liderlik ettiği heyet ve Baas yönetimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim arasında “Türkiye'ye karşı müşterek mücadele etme' anlaşması yapıldı. Libyalı korsan heyetin dönüşünün hemen ardından Suriye'de işbirliği halinde olan Rus, İran ve Esed güçleri arasından seçilen militanların Hafter'e destek amaçlı sevkiyatı başladı.

Esed'in kuzeni taşıyor

Lazkiye'de görevli olan ve Referansmedya.com'a bilgi veren bir güvenlik kaynağı Militan nakillerinin Esed'in kuzeni Rami Mahluf'a ait Ecnihat el Şam ( Şam'ın Kanatları) Havayollarına ait uçaklarla gerçekleştiğini belirtti. Referans Medya'ya bilgi veren kaynak, Rusya'nın Suriye-Himeymim Hava Üssü'ndende Mart ayı içerisinde 2 nakliye uçağının aynı amaçla Bingazi'ye insan, silah ve cephane taşıdığını kaydetti. Esed rejiminde görevli kaynak, Şam-Bingazi arasında kurulan hava koridoru sayesinde Hafeter'e gönderilen destek unsuru sayısının bin 500'ü aştığını vurguladı. Libya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında da Esed rejimi, Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı savaşçıların Bingazi’ye gönderildiği net olarak ifade edildi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89