• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Stokçulara şok baskın

Stokçulara şok baskın
Stokçuluk yapan maske üreticilerinin depolarına baskın yapıldı: 20 firma imza attı, anlaşmayanların mallarına el konulacak


Koronavirüsle mücadele bütün boyutlarıyla devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, stokçuluk yapan maske üreticilerine karşı yeni adımların devreye gireceğini söyledi. Sağlık Bakanlığına satış yapmayıp, yurt dışıyla yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığı tespit edilen üretici ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldığı bilgisini paylaşan Koca, bu firmalardan 20'si ile anlaşma yapıldığını açıkladı. Bakan Koca, "Anlaşma yapmayan, farklı yapmak isteyenlere de el koyma dahil birtakım tedbirlerin devrede olacağını buradan ayrıca söylemek istiyorum" dedi.

Çin'de ortaya çıkan virüs Türkiye pazarındaki bazı ürünlere olan talebi arttırınca simsarlara da gün doğdu. Ellerinde stoklu ürünler üzerinden sürekli fiyat arttıran kimi tedarikçiler maske fiyatlarını da sürekli artırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, stokçuluk yapan maske üreticilerine karşı yeni adımların devreye gireceğini söyledi. Şu ana kadar 20 tane firma ile anlaşma yapıldığını söyleyen Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:
Kesin bilgi şudur. Üniversite hastanelerimize, tüm hastanelerimize, bütün malzemeler sağlanmaktadır ve sağlanmaya devam edecektir. Konu açılmışken özenle belirtmek istiyorum. Yoğun talebi, küçük çıkarlar uğruna suistimal eden bazı malzeme üreticilerine gerekli katı yaptırımlar uygulanmıştır ve uygulanmaya da devam edecektir. İhracatları, bu dönemde durdurulmuştur. Türkiye'de üretilen maskeler Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacaktır. Fiyatlar dahil bu konuda endişeniz olmasın. Pandeminin olduğu bir dönemde özellikle istismar etmek isteyen firmaların yurt dışıyla yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığını biliyoruz. Bu çerçevede hem MASAK hem de İçişleri Bakanlığımız, KOM, devrede. Önceki gün bu anlamada üretici ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldı. Bu baskınlar sonrası yoğun bir şekilde depoladıkları görüldü. Biz bu dönemde özellikle Bakanlık olarak olması gereken ücretle almak istediğimizi ifade ettiğimiz halde bunun yapılmadığını gördük.

Koronavirüs kiti geliştirdi: 10 ülkeye ihraç ediyor
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, bir biyoteknoloji firması tarafından koronavirüs test kiti geliştirildi. Yaklaşık 2,5 saatte sonuç veren kite, 10'dan fazla Avrupa ülkesinden talep gelince, firma çalışanları siparişlere yetişebilmek için gece gündüz çalışıyor.

Gerekirse el konulacak
Bugün itibariyle bu firmaları teker teker çağırarak hepsiyle bu dönemde günlük ne kadar üretim yapabileceklerini de ortaya çıkarıp sözleşme yapmaya başladık. Şu ana kadar 20 tane firma ile anlaşma yapıldı. Anlaşma yapmayan, farklı yapmak isteyenlere de el koyma dahil birtakım tedbirlerin devrede olacağını buradan ayrıca söylemek istiyorum. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanımıza da hassasiyeti ve yaklaşımı nedeniyle de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bakan Koca kit paralarını Atatürk ödedi iddialarını yanıtladı: Öyle bir durum yok!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'den satın alınan kitlerin paralarının Atatürk tarafından ödendiğine dair iddiaları yalanladı. Bakan Koca, 'Öyle bir durum yok! Biz gelen kitlerimize, aldığımız kitlere kendimiz paramızı vererek alıyoruz. İlaç dahil olmak üzere kendimiz parasını veriyoruz' şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89