• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Bakan Koca açıkladı

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Bakan Koca açıkladı
Bilim Kurulu bugün Sağlık BakanI Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Ağır hasta sayımız bin 300'ün üzerinde. Salgın dünyada ihmal edildi. Gerçekte düşünüldüğü şekilde yalnız değiliz. Sizi düşünen aileniz olduğu gibi güçlü bir devletiniz var. Karamsarlık için neden yok. Koronavirüs salgını sonu yaklaşan bir salgındır. Bunun heyecan verici açıklamasını birazdan yapacağım. Salgının başından bu yana pozitif tanı konmuş her hastamız gerekli sağlık hizmetini muntazam şekilde almıştır. Filyasyon ekiplerimizin sayısı 11 bin 238'e çıkmıştır. 

İlk döneme kıyasla sağlık çalışanlarımızın yükü 4-5 kat artmış durumda. Kendinizi bir sağlık çalışanının yerine koyun. Bu mücadelede onlara verebileceğiniz yegane destek kendiniz virüsten korumanızdır. Bu savaşta hayati cephe hastanelerimizdir. 

Çok sayıda insanımız tedbir almayarak kendisini virüse maruz bırakmaktadır. 2 aydır bulaşma hızlandı. HES mobil uygulaması yeterince kullanılmıyor. İzolasyondan kaçmak isteyen 140 bin kişi bu uygulama sayesinde engellendi. Salgının toplumu zayıf düşürmesine izin vermeyelim. Tedavilerimizi yapan sağlık personelimizin ailelerinin yanına döndüğünde yorgunluktan onlara vakit ayıramadıklarını unutmayalım. 

Salgının kontrolden çıktığı algısı yanlıştır. Sorunları krize dönüşmeden çözebiliyor olmamız sorunun kontrol altında olduğunun göstergesidir. Maskesiz adım atmaylım sosyal mesafe kuralına uyalım.

Tüm dünyayı etkileyecek bir riske yaklaşıyoruz. Grip hastalığın yayılmasını kolaylaştıracak. Bir insanın gribe ne kadar kolay yakalanabileceğini hepimiz biliyoruz.

AŞI ÇALIŞMALARI

Bilimsel gelişmeler bu salgının da sonunun yakın olduğuna işaret etmektedir. Aşı konusunda dünya kamuoyuna yansıyan bilgiler umut veren bilgilerdir. Bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alacak diyebiliriz. Bugün Sağlık Bakanlığı'nın izniyle Çin Sinovac aşısının Türkiye'deki ilk uygulamasına Hacettepe'de başlandı. Sonu görünen salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz. Önümüzdeki aylarda hastalığa yakalanmama gayretinde olalım. 

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Dünyada sokağa çıkma yasağı ile ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındı. Bu uygulamalar tercih edilmedi. Türkiye için de sokağa çıkma yasağı şu anda söz konusu değil. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89