• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Sivilken Pandemi yasaklarından ceza yazılan askerin 300 lira maaşına haciz konuldu

Sivilken Pandemi yasaklarından ceza yazılan askerin 300 lira maaşına haciz konuldu
Vatani görevini yapan Gaziantepli Murat Kazık er maaşına konulan haczin şaşkınlığını yaşıyor.

Referans Medya

Gaziantep'te simit üretimi yapan bir imalathanede çalışan Murat Kazık 3 ay önce askere gitti. İşine gitmek için sokağa çıktığı dönemlerde Murat Kazık'a yazılan cezalar 11 bin lirayı buldu. 

Er maaşına el konuldu

Siirt’te askerlik yapan 20 yaşındaki Murat Kazık'ın, sivil dönemde yapılan GBT sorgulamalarından kaynaklanan borcu nedeniyle er maaşına el konuldu. Ziraat Bankası hesabına yatan parasına haciz geldiğini öğrenen Murat Kazık bu duruma önce anlam veremedi. Daha sonra bu haczin GBT sorgulamaları nedeniyle geldiğini öğrenen Kazık, o dönem yazılan cezaların tamamının iş için evinden çıktığı durumlarda yazıldığını söyledi.

Çalışmak zorundaydım

Yurthaber.net haber sitesinden Murat Güreş'in haberinde Murat Kazık, ''Gaziantep’te bir simit fırınında çalışıyordum. İşyeri gece açıldığı için sokağa çıkma yasaklarında mesai yapmak zorunda kaldım. Gerek simit fırınına giderken gerekse dağıtım yaparken, kolluk kuvvetleri tarafından beş kez GBT sorgulaması yapıldı. Ardından askere gittim ve bu ceza geldi'' diye konuştu.

Vatani görevini yapan bir gence bu yapılmamalı

Siirt Merkez Orduevi’nde askerliğini yapan Murat Kazık'ın babası Abdullah Kazık, Gaziantep’in Hoşgör semtinde kahvehane işlettiğini ve aylardır işyerinin kapalı olduğunu söyledi. Abdullah Kazık, “Zaten evimi zor şartlar altında idare ediyorum. Kahvem aylardır kapalı. Asker oğluma bu yoklukta iki kez 150 ve 100 TL harçlık  gönderdim hesabındaki bloke nedeniyle bunlara da el konulmuş. Bu çocuğun ne bir jilet ne botunu boyamak için ayakkabı boyası alacak parası dahi yok. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Vatani görevindeki bir gence bu yapılmamalı diye düşünüyorum. Cezalara itiraz ettik. Dilekçemize verilecek cevabı bekliyoruz” diye konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89