• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Sivas-Madımak olaylarının sorumlusu Doğu Perinçek’tir

Sivas-Madımak olaylarının sorumlusu Doğu Perinçek’tir
Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, 2 Temmuz 1993 günü Sivas – Madımak otelde 37 kişinin öldüğü olayların sorumlusu olarak Doğu Perinçek’i gösterdi. Perinçek için karanlık odakların adamı dedi.

Haber: Referans Medya

 
Ahmet Nesin, olayın yıldönümü ile ilgili yayımladığı videoda, ‘Doğu Perinçek bu katliamın hazırlayıcısıdır. Elimizde bunu ispat eden bir çok belge - bilgi var. Onunla mahkemede hesaplaşmak istiyorum’’ ifadelerini kullandı. Selman Rüşdi’nin Şeytan Ayetleri kitabını Doğu Perinçek’in Aziz Nesin’den habersiz yayınlattırdığını iddia eden Ahmet Nesin, ‘yıllardır bunları yazıyorum. Doğu Perinçek hiç birine cevap veremedi. Şimdi bütün elimdeki delillerle o dönemle ilgili Perinçek’le mahkemede hesaplaşmak istiyorum. Hodri meydan’ dedi. 


Halen bir çok ismin hapis yattığı olaylarla ilgili Ahmet Nesin’in yaptığı 14 dakikalık video kaydı açıklamasına Perinçek cephesinden herhangi bir yanıt gelmedi. 


Ahmet Nesin’in yakın tarihin en önemli olaylarından Madımak’la ilgili yaptığı video kaydında Doğu Perinçek’e dair iddiaların yer aldığı bölümde kullandığı ifadeler şunlar oldu:


Bugünlere alçalarak geldin


‘Haydi Doğu Perinçek seninle bir Sivas Madımak hesaplaşması yapalım. Eğer cesaretin varsa, eğer bu kadar belge varken hayır ben yapmadım diyeceksen. Çünkü bütün geçmişini o kadar lekeledin, o kadar yalanlarla bugüne kadar geldin ki. O kadar alçaklıkla geldin ki. O kadar insanları ispiyon ettin, o kadar insanların ölümüne neden oldun ki, ta 80 öncesinden başlayarak. Devrimcilerin kaldıkları evlerin, adreslerinin krokilerini çizerek. O kadar aşağılık bir noktada kendini devrimci diye tanıttın ki. Bende sana şimdi hodri meydan diyorum. Hazır mahkemeye sunulmuşken. Mahkeme kabul etmese bile senin ben açıklama yapmak istiyorum demeni bekliyorum. Ben bunu yapacağım. Elimdeki bütün yazıları belgeleriyle mahkemeye sunacağım.’


Perinçek’in pisliği artar


Ahmet Nesin açıklamalarının sonunda, ‘Perinçek’le hesaplaşmasının sonuçları ne olursa o gün ölenleri geri getirmeyeceğini bildiğini ancak belki biraz rahatlayacağını, yükünün azalacağını’ söylüyor. Doğu Perinçek için ise ‘onun pisliği daha da artacak, sırtındaki o küfenin içindeki pislik artar’ ifadelerini kullanıyor. Ahmet Nesin, ‘belki bu süreçte Perinçek’e inanan insanlar da onu biraz daha iyi tanır’ diyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89