• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Sapık komşu tacizi 23 yaşındaki 2 çocuk annesinin intiharına sebep oldu

Sapık komşu tacizi 23 yaşındaki 2 çocuk annesinin intiharına sebep oldu
Eşi çalışmak için farklı bir ilde olan kadın mektup, telefon ve fiziki tacize maruz kaldı.

Referans Medya

Konya'da Abdullah T.’ isimli evli ve 3 çocuğu olan komşusunun telefon ve mektuplu tacizlerine dayanamayan genç anne kendini asarak canına kıydı.

Çocuklarım sana emanet

 Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Merve Ay, 6 yıl önce evlendiği eşinden 2 çocuğu oldu. Eşi Fatih Ay'ın 1 yıl önce görev gereği Çanakkale'ye gitmesinin ardından taciz mektupları ve telefonlar başladı. Sabah gazetesi haberinde bu tacizler nedeniyle bunalıma giren genç kadın kocasına yazdığı, ‘Beni affet, yavrularımız sana emanet’ mesajının ardından kendini astı. 

İntihar değil cinayet

Karısını kaybeden Fatih Ay; "Bunun adı intihar değil, cinayet. Benim eşim uğradığı tacizler nedeniyle canına kıydı. Buna neden olanlar dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Ben adalet istiyorum. 2 tane çocuğum annem nereye gitti, bir daha gelmeyecek mi? diye soruyor'' diye konuştu.

Mektuplarla taciz

İlk olarak Merve Ay'ın kapısına telefon numarası yazılı mektuplar gönderen Abdullah T. daha sonra 'Sana ölüyorum. Ben Abdullah. Yazdığım benim numaram. Beni kabul et' ve benzeri ifadeler yazan aşk mektupları bırakmaya başladı. Merve Ay, durumu bu anne ve ablasına anlattı. Aile, Merve Ay'a 'Sen bir şey söyleme. Biz halledeceğiz' dedi. Ailenin konuştuğu Abdullah T. bu iddiaları yalanladı ve konu o zaman için kapatıldı.

Ahırda boğazına bıçak dayadı

Ancak daha sonra farklı kişiler tarafından kaleme alınmış mektuplar gelmeye devam etti. Abdullah T., Merve Ay'ın köyün farklı yerlerinde önünü keserek, 'Ailene söyledin de ne oldu. Bana bir şey yapamadılar. Benim dediklerimi yapacaksın' gibi sözler söyleyip, tabanca gösterdi, çocuklarını öldürmekle de tehdit etti. Abdullah T. son olarak 12 Kasım tarihinde Merve Ay'ın ahırda bulunduğu sırada içeri girerek genç kadının boğazına bıçak dayadı. Akşam benimle kaçacaksın. Eşinden ayrılacaksın.' dedi. Merve Ay'da Çanakkale'de çalışan eşinin temelli köye geleceğini söylemesi üzerine Abdullah T., 'Ben sana zehir getiririm. Gerekirse eşini zehirleriz' dedi. Daha sonra ahırın içindeki merdivenden Merve Ay'ın evine çıkarak, genç kadının zorla fotoğraflarını çekip evden ayrıldı.

Tutuklandı 20 gün sonra serbest bırakıldı

Merve Ay'ın durumu kendisinin ve eşinin ailesine intikal ettirmesi üzerine jandarma soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Abdullah T. ile ona yardım ettiği ileri sürülen aynı köyde yaşayan arkadaşı Abdullah K. (37) gözaltına alındı. Abdullah K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İfadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Abdullah T. ise, 'Merve Ay ile gönül ilişkisi yaşadıklarını, bıçak çekme olayının olmadığını' söyledi. Çıkarıldığı mahkemece 14 Kasım tarihinde tutuklanan Abdullah T. 20 gün yattığı cezaevinden adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Asitle yakarım

Abdullah T.'nin cezaevinden çıkmasının hemen ardından evin önüne yeniden mektup bırakıldı. Mektupta, 'Ben sana bana bir şey olmaz demedim mi? Bir şey ispatlayamazsın. Benim seni tehdit ettiğimi kimse görmedi. Türkiye'de o kadar kadın ölüyor da ne oluyor. Benim mahkemede adamlarım var. Şikayetini geri çekeceksin. Seni öldürmem. O güzel gülüşünü asitle yakarım. Seni kimseye yar etmem' sözleri yer aldı.

Kur'an okuyup yatacağım

Olaylardan sonra eşinin psikolojisinin çok bozulduğunu belirten Fatih Ay, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 'Abdullah T.'nin kısa süre sonra serbest kalması nedeniyle eşimin canı sıkılıyordu. Eşimle sürekli olarak telefonla görüşüp, ona destek oluyordum. Koruma kararı da çıkarttırdık. Hatta evin içerisine ve dışarısına güvenlik kameraları taktırdık. Bir süre sonra evin önüne yine mektup bırakıldı. Eşimin psikolojisi daha da bozuldu. Ölmeden önceki gece telefonla konuştuk. Kuran okuyup yatacağım dedi. Sabah mesaj geldi. Ailemi hemen eve gönderdim ama maalesef eşimi kaybettik. Son kez mutlu olduğumuz fotoğraflarımıza bakmış. Benim çocuklarım öksüz kaldı. Annelerinin tabutunun ardından 'anne gitme' diye ağladılar. Herkese soruyorum. Sizce bu intihar mı? Bizce bu bir cinayet. Eşim yaşadıklarını kaldıramadı. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. 

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konu ile ilgili soruşturması sürüyor.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89