• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Şanlıurfa Barosu'ndan Savcı Eyüp Akbulut'a destek

Şanlıurfa Barosu'ndan Savcı Eyüp Akbulut'a destek
Şanlıurfa Barosu, Viranşehir ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut’un dün YouTube hesabından paylaştığı bir video ile koronavirüs tedbirlerine karşı resen soruşturma başlattığı yönündeki açıklamalarına destek verdi.

Şanlıurfa Barosu, “Şanlıurfa Barosu olarak, Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’un değerlendirmelerini doğru, hukuka uygun ve takdire şayan görüyoruz ve sahipleniyoruz” ifadesini kullandı.

Urfa Barosu’ndan yapılan açıklamada şöyle dendi:  “Yıllardan beri yargının talimatla hareket ettiği, ‘tarafsız yargı’ anlamında neredeyse bir emarenin görülmediği bir ortamda Savcı Eyyüp Akbulut’un bu değerlendirmelerinin ‘tarafsız yargı’ adına bir ışık olduğunu değerlendiriyor; cesaretin bulaşıcı olduğunu ve adalete güvenin yeniden tesisi için diğer tüm yargı mensuplarından aynı umut verici tavrı beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

‘Hukuka aykırı uygulamalara derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz’

Yine Şanlıurfa Barosu olarak Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’un değerlendirmelerine paralel olarak, pandemi sürecindeki uygulamaların zaten yoksul olan halkı ekmeğe muhtaç hale getirdiğini, sokağa çıkma zorunda kalan halkın bu kez de hükümetçe bir gelir kaynağı olarak görüldüğünü ve esasen hukuka aykırı konulan kurallara aykırı davranıldığından bahisle kesilen cezaların ayrı bir külfet olduğunu da ifade ederek hukuka aykırı bu uygulamalara karışı olduğumuzu ve derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Sonuç olarak Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’un açıklamaları ve başlattığını belirttiği soruşturmanın, yıllardan beri siyasal iktidarın silahı haline getirilen yargının, tarafsızlığı adına umut verici olduğunu, bu anlamda Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’un yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Ne olmuştu?

Eyyüp Akbulut dün Youtube kanalından bir video yayınlayarak salgın tedbirleri, maske zorunluluğu ve aşı uygulaması hakkında resen soruşturma başlattığını açıkladı. Herkesin elindeki delilleri soruşturma dosyasına gönderebileceğini söyleyen Akbulut şunları söylemişti:

"Bir kanunda vali gereken tedbirleri alır denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez. Yoksa vali bize aklımızın almayacağı şeyler de emredebilir. En son hıfzıssıhha kanunun uyarınca idari yaptırım kararları verilmesi kararlaştırılmış gibi görünüyor fakat kanun açılıp okunduğunda bu kanunda hem tedbirlerin, ki bu tedbirler arasında hukuka aykırı olduğunu zikrettiklerim yoktur, hem hastalıkların, ki bu hastalıklar arasında Cobid-19 yoktu hem de tedbirlerin uygulanabileceği kişilerin sınırlandırıldığı görülür. İnsanlar ancak hasta olduğunda ya da hastalık şüphesi bulunduğunda bu tedbirler uygulanır.”

‘Bu metinler hukuken çöp’

Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızadan bahsedilemez. Kaldı ki bu zaten uygulamada doğru şekilde tatbik edilen bir şey değil.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89