• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Şampiyon dövüşçü şehadet getirip Müslüman oldu

Şampiyon dövüşçü şehadet getirip Müslüman oldu
Avusturyalı dövüşçü Willi Ott internet üzerinden yapılan telkinke Kelime-i Şehadet getirdi ve Müslüman oldu.

Haber: Referans Medya

Ülkesinde ve Uluslararası arenada katıldığı turnuvalarda şampiyonlukları bulunan profesyonel MMA Dövüşçüsü Willi Ott, "salgın nedeniyle kapandığı evinde İslam üzerine araştırmalar yaptığını ve Müslümanlığı seçtiğini" söyledi. Dövüşçülüğü yanında Avusturya'da eğitim veren Ott, çevresinde sevilen sempatik kişiliği ile biliniyor.

Müslümanlardan etkilendim

MMA branşında 2013/14 sezonu, iki siklette Avusturya şampiyonu olan ve 2019/20 Avrupa AFSO, 2019/20 Vendetta Vienna şampiyonlukları bulunan Willi Ott, daha önce Müslüman dövüşçülerle çalıştığını ve etkilendiğini anlattı. Ott, "Müslümanlar çok iyi insanlardı, bu da benim islama ısınmamı sağladı. Salgın sebebiyle yaşadığımız karantina sürecinde evde kalıp islam hakkında uzun uzun düşündüm ve islam ile daha da güçleneceğime inandım. Bu yüzden şehadeti seçtim ve müslüman oldum" dedi 

Tercihimden dolayı gururluyum

Avusturyalı dövüşçü Willi Ot, bu tercihimden dolayı çok gururluyum" sözleriyle duygularını dile getirirken daha önceleri de İnstagram, Facebook ve Twitter hesabından İslam ile ilgili pozitif paylaşımlar yaptı. Ott, son iletilerinden birinde,  "dikkat edin, şeytan heryerde" uyarısı yaparken Facebook profil resmine ise Arapça Allah lafzını ekledi.

Oruç tutmak için sabırsızlanıyorum

Müslüman olduktan sonrau binlerce mesaj aldığını ve bu mesajların kendisini çok sevindirdiğini yazan Ott, ilk oruç tutacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" paylaşımında bulundu.

 

 

Salgın süreci etkili oldu

Dövüş  organizasyonlarının tanınan isimlerinden
Bülent Sağlam, salgın döneminde Avrupada okunan ezanlar ve yapılan duaların, insanların İslam'a olan ilgisini artırdığını söyledi. Willi Ott'unda daha önce İstanbul'da ringe çıktığını aralarında samimi sohbetler geçtiğini belirten Sağlam, böyle iyi bir sporcunun müslüman olmasında katkımız olduysa ne mutlu bize" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89