• BIST 10015.29
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Salgın döneminde en çok satılan ürün listesi

Salgın döneminde en çok satılan ürün listesi
Pandemi dünya geneli bir çok alanda radikal değişiklikleri getirdi. Türkiye'de E-ticaret kullanım oranı bu süreçte yüzde 400 oranında artarken pijama, makyaj malzemeleri, oyun konsolu ve epilatör gibi ürünler satış listesinin ilk sıralarında yer aldı.

Salgın döneminde en çok satılan ürün listesi


İlk vakanın görüldüğü 10 Mart Türkiye'de alışveriş sanal alışveriş yüzdesini ciddi oranda artırdı. E-ticaret sitelerinin virüs nedeniyle ilan edilen yasak dönemi satışlarında yüzde 400'lük artış kaydettiği açıklandı. Hürriyet Gazetesi'nden Gizem Coşkunarda bu süreçte en fazla satış oranlarının kaydedildiği ürünleri derledi. E-ticaret şirket yetkililerinin verdiği bilgilere göre en fazla satılan ürün listesinde bayanlar için epilatör ve erkeklerin tıraş makinesi tercihleri listenin en üst sırasında yer alan ürünler arasında.  Oyun konsolu, ev sinema sistemleri, dizüstü bilgisayar yükselticileri ve ofis koltuğu, ekmek yapma makineleri, pratik mutfak araç gereçleri, pijama takımları listenin diğer en çok satılanları. 

15 Mart milat oldu

Çin merkezli salgının Türkiye'ye doğrudan yansıdığı tarih 10 Mart oldu. İlk vakanın görüldüğü 10 Mart'tan 5 gün sonra ilk ölüm yaşandı. E-ticaret firma yöneticileri internet üzerinden yapılan satış rakamlarının 15 Mart'tan itibaren ciddi artış göstermeye başladığını belirtiyorlar. Bu yükseliş eğrisi ile bazı ürünlerde yüzde 700'lere varan artış kaydedildiğini belirten sektör temsilcileri ilk dönem gıda, temizlik ve medikal ürünlere talebin yoğunlaştığını ve daha sonrasında pijama takımı, terlik, cilt serumu, saç boyası, ağda, yüz temizleme cihazları, maske ve peeling ürünleri ve tartı gibi kalemlerde satış patlaması yaşandığını kaydediyor. 

İşte E-ticaret şirkertlerinden alınan satış grafik çizelgeleri:

15 Mart 5 Haziran döneminde pratik mutfak gereçlerine ilgi yüzde 189 arttı. Kuaför, berber ve güzellik merkezlerinin kapanmasıyla cilt serumu yüzde 171, saç boyası yüzde 152, ağda yüzde 147, maske ve peeling ürünleri yüzde 107, yüz temizleme değerleri yüzde 104, tıraş makineleri yüzde 94 artış gösterdi. Epilatör yüzde 724, bitki tohumu yüzde 249, fırın ve kek kalıpları yüzde 216, bitkisel bakım yağı yüzde 214, cımbız yüzde 172, rondo yüzde 165, saksı yüzde 163, tencere-tava fiyatları yüzde 153, manikür-pedikür seti yüzde 147, muayene öncesi kitaplarına ilgiyse yüzde 129 arttı.

... 

Bir büyüme, yeni müşteri sayısındaysa yüzde 400 oranında artış gerçekleşti.

İnternet üzerinden alışveriş yapma oranının salgın döneminde yüzde 400'lük artış kaydettiği belirtiliyor. 


Mart ayında, gıda, temizlik ve medikal ürünler öncelik taşırken artan kullancı sayısı ile birlikte ürün gamında artış kaydeden ürün çeşitliliğinin yükseldiği görülüyor. Sonraki dönem evde yemek yeme, kişisel yaşam, iyi yaşam ve kişisel bakım amaçlı ürünler tercih skalasında ön sıralarda. Sağlık ve güzellik, spor malzemeleri, kitap, hırdavat, anne-bebek ve çocuk kategorileri, evde rahatlık kıyafet giyim, hijyen ürünleri ve bağlanma güçlendirici gıdalar da talep anlamında yükselişte . Kanaviçe, ahşap oyma seti, etamin gibi hobi malzemelerinde; kutu oyunlarında, spor ekipmanlarına ek olarak ders ve test kitapları da talep edilen diğer ürünler. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89