• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Sağlık Bakanı Koca 11 nisan verilerini açıkladı

Sağlık Bakanı Koca 11 nisan verilerini açıkladı
Koronavirüse karşı mücadele kapsamında açıklamalarda bulunan sağlık bakanı Fahrettin Koca son verileri açıkladı.

Koronavirus karşı mücadele kapsamında açıklamalarda bulunan sağlık bakanı Fahrettin Koca, 11 nisan tarihli ölüm ve vaka verilerini açıkladı.

Sağlık bakanı Koca konuşmalarında ki satır başları;

Yüce Meclisimiz, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile beklediğimiz adımı attı. Sağlık çalışanlarımızın salgınla mücadele ettiği günlerde bu zamanlama çok anlamlıdır. DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ sizlerden istirhamımız, tasarının Meclis’in tümünün Evet oyuyla hemen yasalaşmasıdır.

Ülkemiz, virüsün dünya kamuoyuna duyurulduğu 31 Aralık 2019’dan itibaren, bu tehdidi, sözün bilime ve bilim insanlarına bırakılacağı bir sağlık sorunu olarak ele almıştır. Bir halk sağlığı tehdidini diğer tüm konulardan ayıran stratejiye güvenin. 

Genç arkadaşlardan isteğim şu: Belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere virüs bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Hareketli günlere mola verin, bu molada kararlı olun. Mücadelede siz hangi tarafta yer alırsanız, şans o tarafta olacak, bunu unutmayın. 

 

Hikmetli bir söz, hepimiz birbirimizin eli, ayağı, gözü, kalbiyiz der. Kendimizi korumanın yolu, başkasına dikkat ve özenden geçer. Toplumumuz bu dikkate sahip. Toplumumuzda yüksek bir duyarlılık var. Hepimiz emin olalım: Millet-Devlet el birliğiyle, Koronayı mutlaka yeneceğiz. 

Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte.

img-20200411-195308.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89