• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Ak Parti ile ittifak ''Vebaldir'' dedi

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Ak Parti ile ittifak ''Vebaldir'' dedi
Partinin bir önceki Genel Başkanı olan Kamalak, sosyal medya hesabından ''Vebali büyük olanla ittifak olmaz'' diye yazdı.

Referans Medya

Necmettin Erbakan sonrası dönem Saadet Partisi liderliğini üstlenen Mustafa Kamalak, ''Saadet Partisi, AK Parti'nin günahlarına ortak olmamalı'' dedi.

Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ziyareti sonrası başlayan tartışmalara Mustafa Kamalak’ta katıldı ve ''AK Parti’nin günahlarına ortak olmamalı. Doğru yolda ilerlemeliyiz'' diye konuştu. 

Ne pahasına olursa olsun 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesini yorumlayan eski Saadet Lideri Kamalak, “AK Parti'nin 18 yılda yaşananlarda vebali büyük. Ne pahasına olursa olsun, Saadet Partisi bildiği yoldan ayrılmamalı. Fazladan 3-5 milletvekilimiz olsun, iş alalım gibi gerekçelerle ilkelerinden vazgeçmemeli” ifadelerini kullandı. 

Ak Parti'yi aklamamalı

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Kamalak şunları söyledi:

“Saadet Partisi AK Parti ile işbirliği yaparak AK Parti'yi aklamamalı. AK Parti'nin günahlarına ortak olmamalı. Saadet Partisi, AK Parti'yle ittifaka katiyen girmemeli. Doğru olanlar, doğru bildikleri yolda tek kişi kalsa da giderler. Erdoğan'ın ziyareti, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olabilir. Yüzde 50+1'i bulamıyor. Belediye seçimlerinde olduğu gibi en çok oyu alanın Cumhurbaşkanı seçilmesine yönelebilirler, bunun için Anayasa değişikliği gerekir. Cumhur İttifakı'nın ise bunu yapacak gücü yok. Geriye 50+1'i tutturmak için, MHP-BBP dışındaki  partileri de etrafında birleştirmek kalıyor.

Özgül ağırlığı var

Saadet Partisi, özgül ağırlığı fiziki ağırlığından büyük bir partidir. Saadet'e bu amaçla gitmiş olabilir.'' AKP'nin Suriye, Ergenekon-Balyoz, Çözüm Süreci, FETÖ operasyonlarında yaptıkları yanlışlara karşı çıktıkları için sürekli damgalandıklarını belirten Kamalak, “Dik yürüdük. AK Parti'nin, Suriye'nin, Yemen'in, Libya, Ortadoğu'nun bu hale gelmesinde büyük vebali var''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89