• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Rusya'da yönetim karşıtları sokaklara döküldü: Hırsız Putin istifa sloganları attı

Rusya'da yönetim karşıtları sokaklara döküldü: Hırsız Putin istifa sloganları attı
Muhalif lider Aleksey Navalniy'in isyan çağrısına yanıt veren binlerce gösterici ülke genelinde meydanlara indi.

Referans Medya

Rusya'da zehirlenen ve Almanya'da tedavi gören Navalniy, ülkesine girişte gözaltına alındı. Navalnıy, tutuklanmasının ardından destekçilerine ''Sokağa çıkın'' çağrısı yaptı. 

Binlerce muhalif sokaklarda

Cezaevine atılan Aleksey Navalnıy'ın çağrısına uyan binlerce Rus sokaklara döküldü. Bir çok merkezde yapılan gösterilerde polis ve protestocular arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri olaylara müdahale etti ve bir çok göstericiyi gözaltına aldı.

Hırsız Putin

Rusya'da yönetim aleyhinde başlayan gösterilere, Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentlerinde büyük çaplı katılım olduğu gözlendi. Aleksey Navalni’yi serbest bırakın çağrısı yapan göstericiler, 'Hırsız Putin' sloganları attı.

Ülkenin doğu şehirlerinden Vladivostok, Habarovsk, Krasnoyarsk, Altay, Çita, Bernaul gibi kent meydanlarında bir araya gelen göstericilere polis sert müdahalede bulundu. Habarovsk ve Vladivostok'de "Putin istifa" sloganlarının atıldığı yürüyüşe katılan birçok kişi gözaltına alındı.

Metro seferleri durduruldu

Putin karşıtı eylemeler için harekete geçen güvenlik güçleri bir çok kentte ana caddeler trafiğe kapatıldı, metro seferleri durduruldu.

Hava sıcaklığının eksi 20'lere kadar düşmesine rağmen binlerce Rus, eylemlere katıldı. 

Rusya’nın doğu kentlerindeki Vladivostok, Habarovsk, Krasnoyarsk, Altay, Çita, Bernaul gibi kentlerin meydanlarında bir araya gelen göstericilere polis tarafından anında müdahale edildi. Özellikle Habarovsk ve Vladivostok gibi kentlerde bine yakın gösterici bir araya gelerek kitlesel yürüyüşler başlattı. "Putin istifa" sloganlarının atıldığı yürüyüşlerde polis birçok kişiyi gözaltına alındı.

Kremlin'de önlemler arttı

Başkent Moskova'nın da dahil olduğu batı kentlerinde büyüyen gösteri dalgası nedeniyle Kremlin Sarayı çevresi başta olmak üzere özellikle Moskova’da polis güvenlik önlemlerini arttırdı. Kremlin Sarayı çevresine bariyerler kurulurken, çok sayıda polis ve zırhlı araç da bölgeye sevk edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89