• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Rusya ve Esed İdlib ve Lazkiye cephesinde saldırıyor

Rusya ve Esed İdlib ve Lazkiye cephesinde saldırıyor
Rus uçakları İdlib'te bir çok noktayı bombaladı. Esed güçleri ise Lazkiye kırsalında ilerleme girişiminde bulundu.

Referans Medya

Esed karşıtı gruplara ait Fethül Mübin operasyon odasından yapılan açıklamada Rejim unsurlarının sabah erken saatlerde Lazkiye Doğu'sunda ilerleme girişiminde bulunduğu belirtildi.

20 Rejim unsuru öldürüldü

Operasyon Odası'ndan yapılan açıklamada, ''Cebel Ekrad (Kürt Dağı) bölgesinde Esed Ordusu 218. Tabur'a bağlı askerler sabah 05.30'da sızma girişiminde bulundu. Bir süre ilerleyen birlikler mayınlı araziye kadar izlendi. Daha sonra mayınların patlaması ve karşı hücumla 20 rejim unsuru öldürüldü. Ardından ölü ve yaralılarını almak için destek unsurları bölgeye sevk ettiler. Tüm ilerleme girişimleri boşa çıkarıldı. Ölen Esed askerileri arasında 2 subay da bulunuyor. Rütbeli bir subayında ayağı kesildi'' denildi. Rus ve Esed kara ve hava unsurları Haddade bölgesinde yaşanan kara savaşlarına destek amaçlı ''Lazkiye kuzeyindeki Kibene, Haddadi, Tiffahiye ve Hader'' cephelerini bombaladı.

 

Rus askerler öldü 

Fethül Mübin operasyon odası ve Kurtuluş Ordusu kaynakları Lazkiye - Haddadi cephesinde yaşanan yoğun çatışmalarda en az 1 Rus askerinin öldüğünü ve bazı Rus unsurlarında yaralandığını iddia etti. Rusya ve Esed kaynakları bu iddiaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. 

94309daa-f095-4919-b302-cdf22549cdb0-001.jpg

Rusya Binniş kasabasını bombaladı

İdlib'e komşu Binniş kasabası Rus savaş uçakları tarafından 3 Ağustos'ta bombalandı. Sivilleri hedef alan hava bombardımanında 4 kişi can verdi. Esed rejimi de Cebeli Zaviye ve Sahlel Gab bölgesinde bir çok noktaya karadan füze ve havanlarla saldırdı. İdlib'te bulunan Suriye Ulusal Kurtuluş Ordusu ve Fethül Mübin Operasyon Odası'na bağlı füze ve topçu bataryaları da rejim ve müttefiklerine ait mevzileri bombaladı.

52ff0a9f-5637-4a8b-99b4-fe02c800157d-002.jpg

Rus İHA'sı düşürüldü

Hama cephesi Tel Avar bölgsinde bir Rus insansız hava aracı muhalif gruplar tarafından düşürüldü. Düşürülen İHA'ya ait görüntüler HTŞ tarafından paylaşıldı. Türk keşif uçakları da yükselen tansiyon nedeniyle bölge genelinde yürüttüğü devriye faaliyetlerini artırdı. Serakıb aksında TSK'ya yakın noktaları hedef alan rejim kara saldırılarına da Türk topçuları tarafından misilleme atışı gerçekleştirildi. 

eefeetuxgaamhc-001.jpg​​​​​​​

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89