• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Rusya Suriye’den Libya’ya paralı militan taşıyor

Rusya Suriye’den Libya’ya paralı militan taşıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de Esed yanlısı savaşçıları Libyaya taşıyor. Hafter’e destek amaçlı götürülen Suriyelilere 1.000 dolar maaş veriliyor. 

Rusya Suriye’den Libya’ya paralı militan taşıyor 

Haber: Referans Medya [Fuat Durmuş]


Alman Bild Gazetesi Suriye’den Libya’ya yapılan sevkiyatın ayrıntılarını yazdı. Gazete, Kuneytra ve Deir el Zor’da yoğunlaşan işe alım kapsamında Suriyelilerle 3 aylık sözleşme yapıldığı ve bu sözleşmelerde ölüm ya da yaralanma durumlarında 25 ila 50 bin Dolar arasında değişen tazminat maddeleri yer aldığı’ bilgisini paylaştı. 

 

Eğit-Donat üssü Humus’ta 


Alman Bild Gazetesi’ne konuşan Suriyeli Gazeteci Enver el Rıfai, Rusya’nın sözleşmeleri Wagner güvenlik şirketi adına düzenlediğini söylüyor. Rifai, Libya’ya gidecek olan savaşçılar otobüslerle Humus’ta bulunan 18. Tümen’de toplanarak kısa süreli eğitime tabi tutuluyorlar. Oradan da Lazkiye Hımeymim Rus Üssü gidiyorlar ve sonra Libya’ya sevk gerçekleşiyor. El Muhaberat ajanları ve köy muhtarları bu yönde yoğun çaba yürütüyor’ dedi. Rifai, Suriye’de varolan ekonomik sıkıntıların Libya’ya asker toplama konusunda etkin faktör olduğunu ve zirve noktada olan geçim sıkıntısının Rusya tarafından koz olarak kullanıldığını anlatıyor.

 

1w1986qlowc0-bild.jpg

 

Rus uçaklarıyla gidiyorlar

 

Deir el Zor ve Kunyetra’da devşirilen paralı militanlar Rus İlyushin II-76 tipi nakliye ve Rus Ordusu’na ait Tu-134 ve Tu-154 yolcu uçaklarıyla Libya’da belirlenen noktalara sevk ediliyor. Havacılık Gözlem Merkezleri 2020 yılı içerisinde Lazkiye-Hımeymim’den Libya Hafter bölgesine 83 destek uçuşu gerçekleştiği bilgisini veriyor. 

 

Putin örtülü savaş yürütüyor

 

Bild Gazetesi’nin konuştuğu Güvenlik Uzmanı Oded Berkowitz, Putin’in libya’da çatışmayı körüklediğini söylüyor. Berkowitz, Türkiye açıktan UMH’yi desteğini ilan etti. Putin Libya’da örtülü savaş yürütüyor. Sahte diplomasi, propaganda ve geleneksel yöntemlerle Afrika’daki savaşı sürdürüyor. Gayrı resmi olarak savaşın elrileyeni olmak istiyor’ ifadelerini kullanıyor. 

 

Petrol kuyularını korumalıyız

 

Alman Bild Gazetesi, Rusya adına Libya’ya gitme amacıyla Kuneytra’dan toplanan 79 kişiden 19’unun son anda vazgeçerek köyüne döndüğü bilgisine yer verdi. Bild haberinde paralı militan olarak Libya’ya gitmekte vazgeçerek evine dönenlerin anlattığı çarpıcı detaylara yer veriliyor. Humus’tan dönen Suriyeli gençler, kendilerine Rus komutanlar tarafından General Hafter için Libya’da savaşacaksınız, Libya’da petrol kuyularını korumakla görevlisiniz’ dediğini anlattı. Aynı kişiler Hafter ve Putin için savaşmayı reddettiklerini ve eve dönmeyi tercih ettiklerini ifade ediyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89