• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Rusya felaketin yeni merkezi oluyor

Rusya felaketin yeni merkezi oluyor
Günlük enfekte sayısı 10 binin altına düşmeyen Rusya felaketin yeni merkezi olma yolunda ilerliyor. Toplam vaka sayısının 200 bine ulaştığı ülkede sağlık çalışanları, Putin yönetiminin virüsle mücadelede yetersiz kaldığını söyleyip iş bıraktı.

Rusya felaketin yeni merkezi oluyor

Haber: Referans Medya

Toplam vaka sayısının 200 bine ulaştığı Rusya'nın mevcut artış oranıyla yakın dönemde virüsün yeni merkezi olacağı belirtiliyor. Rusya,  vaka sayısı itibarı ile dünya genelinde 5. ülke durumunda. Günlük vaka artışının 10 binin altına düşmediği Rusya'da Kaliningrad bölgesinde 350 sağlık görevlisi, Moskova yönetiminin, yeni tip koronavirüs salgınına karşı tedbir almakta yetersiz kaldığını belirterek, çalışmama kararı aldı. 

350 Sağlık çalışanı iş bıraktı

Kaliningrad bölgesi Sağlık Bakanı Aleksandr Kravçenko, konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyerek, “Birçok sağlık çalışanımız bu dönemde işe gelmeyi reddetti. Yaklaşık 100 doktor ve 250 sağlık görevlisi. Ayrıca, kendi isteğiyle pek çok kişi işten ayrıldı.” dedi. 

Bu sayı daha da artabilir


Kravçenko, bu durumun sağlık çalışanlarının kendi kararı olduğunu vurgulayarak, “Koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle, tüm doktorlar çok zor koşullarda çalışıyor. Daha fazla personelin potansiyel geri çekilme riskini azaltmak için sağlık çalışanlarını gruplara ayırdık ve sırayla çalıştırıyoruz.” dedi

Edinilen bilgilere göre, Rusya Federasyonu’nun Baltık Denizi’ne kıyısı olan şehirlerinden Kaliningrad bölgesinde şu ana kadar toplamda 524 koronavirüs vakası tespit edilmişti. 7 Mayıs 2020 itibariyle ülke genelinde koronavirüs vaka sayısı 177 bini aştı. Vefat sayısı ise 1625 olarak açıklandı

Öte yandan Rusya Federasyonu Ordusunda, askeri okullar da dahil 1576 koronvirüs vakası tespit edildiği duyuruldu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89