• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Rusya Beşşar Esed'ten vazgeçti

Rusya Beşşar Esed'ten vazgeçti
Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı General Selim İdris, ‘Rusya’nın Esed’i her fırsatta eleştiren tutumu artık Esed’ten vazgeçtiklerini gösteriyor’ değerlendirmesinde bulundu. 

Rusya Beşşar Esed'ten vazgeçti

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş


Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı General Selim İdris, ‘Rusya’nın Esed’i her fırsatta eleştiren tutumu artık Esed’ten vazgeçtiklerini gösteriyor’ değerlendirmesinde bulundu. 
Selim İdris, Ulusal Ordu Manevi Rehberlik Dairesi'ne verdiği röportajda Suriye merkezli gelişmeleri yorumladı. Esed ve müttefiklerinin imza ettikleri anlaşmaları sürekli ihlal ettiğini kaydeden İdris, bu göstergeler ışığında İdlib’te yeniden çatışma ve savaş süreci geri dönebilir’ dedi 


Rejim ve müttefikleri Astana sınırlarına çekilmek zorunda


Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı, ‘rejim güçlerinin ve İran milislerinin Astana sınırlarına zor kullanılmadıkça çekilmeyeceklerini’ belirtti.
Ulusal Ordunun bu doğrultuda adımlar atması gerektiğini belirten İdris, Milli Ordu’yu organize etme ve mevcut durumdan tam bir askeri duruma taşıma doğrultusunda bir planlarının olduğunu anlattı. 
Bakan, planın askeri gurupların ve taburların liderleriyle koordinasyon içinde uygulanacağından bahsetti, ve hedefe ulaşmak için gerekli imkan ve uygun koşulların varlığından ümitli olduğunu ifade etti. 


Esed artık bir yük


Savunma Bakanı İdris, Rusya'nın "Beşar Esad" dan vazgeçme olasılığı konusunda ise, rejimin Rusya'ya çok fazla borçlandığı ve ödeme yapamadığı’ yönünde görüş bildirdi.
Selim İdris, ‘herkesin gördüğü ve bildiği gibi Ruslar son dönemlerde ellerine geçen her fırsatta Beşşar Esed’le alay ettiler ve kendisini hakir ve zelil durumuna düşürdüler. Rusya artık Beşşarın kalmasında ısrarcı değil ve Beşşar’dan vazgeçiyor. Çünkü Esed’in kalışı hem Rusya hem de diğer ülkeler için daha fazla yük teşkil ediyor’ beyanında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89