• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ruslar korktu

Ruslar korktu
Rus askeri güçleri, Ankara ve Moskova arasında varılan anlaşma çerçevesinde planlanan M-4 karayolu devriyesinden çekildi. Rus askeri konvoyu sembolik bir seyrin ardından bölgeyi terk etti.

Haber: Referans Medya

Suriye’de devrimin başladığı 15 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanan ortak devriye başlamadan bitti. Sabah saatlerinde buluşma noktası olan Serakıb-Turenbe köyüne yönelen 15 araçlık Rus konvoyu yol boyunca devam eden protestolardan korkarak ilk devriyeye katılmaktan vazgeçti. Bölge de bulunan Suriyeli gazeteci Enes Maravi, Rus askeri unsurlarının, Turenbe ve Hadra arasında kalan tampon bölgede 3 kilometrelik bir seyrin ardından bölgeyi terk ettiğini söyledi.

Referansmedya.com’a bilgi veren Maravi, Rus birliğinin muhalif bölgeye yalnıca 500 metre kadar girdiğini ve hemen ardından sahayı terk etiğini söyledi. Türk askeri araçları bölgede yaptığı keşif çalışmasının ardından yeniden karargahlarına döndü.

Kısıtlamaya gidildi

Rus konvoyunun bölgeden ayrılmasından kısa süre sonra Rus Savunma Bakanlığı resmi bir açıklama yaptı. Moskova’dan yapılan bilgilendirmede, ‘ilk devriye faaliyeti Türkiye kontrolünde olmayan aşırıcı gurupların önceden planlanmış provokasyon hazırlıkları nedeniyle sonucu kısa tutuldu’ denildi.

Savunma Bakanlığı açıklamasında “ teröristler provokasyon için sivil halkı (kadın - çocuk) kalkan olarak kullandı. Türkiye’ye teröristi gurupları uzaklaştırma ve devriyelerin emniyetini sağlamak adına ek süre tanındı’ ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’den kısa açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Rusya’nın katılımı ile icra edilecek devriye faaliyetine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nda n kısa bir açıklama yapıldı. Bakanlık beyanında: Moskova mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M-4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla birinci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi’ ibaresi yer aldı. Resmi sayfada devriye ile ilgili bazı resimler paylaşıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89