• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Rus askerler Libya’da kuşatma altında 

Rus askerler Libya’da kuşatma altında 
UMH güçleri Hafter güçleri karşısında ilerleyişini sürdürüyor.

Referans Medya [Özel Haber]


Türkiye’nin destek verdiği UMH’ye bağlı silahlı birlikler Trablus-Selahaddin yolu üzerinde bulunan Yermuk Askeri Eğitim Kampını kuşatma altına aldı.


Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı silahlı birlikler Nisan ayı içerisinde yoğunlaşan operasyonlar kapsamında Mıtrıd, Surman, Subrata, Aceylat, Cimeyl, Ragdelin kentlerinde kontrol sağladı. Bir çok cephede ilerleyen Libya Ordusu, Trablus-Selahaddin yolu üzerinde bulunan ve Libyan’ın en stratejik askeri üslerinden Yermük’ü kuşattı. 

Rus askerleri Yermük Kampı’nda

Referansmedya.com’un konuştuğu Libyalı askeri kaynak Yermük’te en az 200 kişilik Rus Wagner askeri gücünün de kuşatma altında olduğunu bildirdi. Libya’nın devrik diktatörü Muammer Kaddafi’nin oğlu Hamis Kaddafi’nin devrim öncesi ana karargah olarak kullandığı Yermük Üssü, Ttrablus’a yönelik havan ve füze saldırılarının gerçekleştiği 2 noktadan birisi olma özelliği de taşıyor. Trablus’u vuran füze ve topların bir diğer fırlatılma merkezi ise Ayn Zara bölgesi. 

Hafter tahliye koridoru açmaya çalışıyor

Tarhuna ve Vatya bölgelerinde büyük darbe yiyen Hafter’e bağlı çeteler, sahil şeridi boyunca ellerinde tuttuğu 4 bin kilometrekarelik alanı kısa süre içerisinde kaybetti. Uçak, İHA, SİHA, tank, top ve füze bataryaları ile zırhlı taşıyıcı ve bol miktarda cephane, silah zayiatı olan isyancı güçler sıkıştıkları alanlardan çıkma adına bazı hamleler yaptı. Havadan ve karadan yapılan bombardımanlarla kaçış koridoru açma girişiminde bulunan Hafter güçleri Trablus-Tarhuna bağlantı hattı açısından kritik öneme sahip Karabulli köprüsünü vurdu. Hafter güçlerinin kaçış koridoru açma planının SİHA’lar tarafından yoğun takip altında tutulması nedeniyle sonuçsuz kaldığı gelen bilgiler arasında.  


Hafter’e ait İHA düşürüldü


Libya UMH Ordusu Sözcüsü Muhammed Kanunu, Misrata'nın doğusundaki Ebukureyn hattında saldırı hazırlığında olan bir İHA'nın hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Darbeci Hafter milisleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ( BAE) Çin’den aldığı Wing Loong 2 tipi  İHA'ları kullanıyor. UMH birlikleri son dönem Hafter’e ait çok sayıda İHA’yı düşürmeyi başardı. 


Tarhuna’da 80’den fazla esir alındı

Darbeci Hafter güçlerine yönelik operasyonda 80'den fazla milis esir alınırken çok sayıda militanında öldürüldüğü gelen bilgiler arasında. Tarhuna Hafter güçleri tarafından bağlantı, lojistik ve aktarma merkezi olarak kullanılıyordu. 
İlerleyiş devam ediyor


UMH, sahil şeridin batısında hızla ilerlemesinde olduğu gibi Tarhuna cephesinde ilerliyor. Hafter milisleri direniş göstermeden çekilmesinin ardından UMH güçleri Tarhuna'nın idari sınırları içerisinde Curaniyye ve Tuveşye bölgelerini kurtardı.


En büyük kazanım 


Hafter milisleri ve UMH birlikleri uzun süredir iç savaşın içerisinde. UMH'nin Hafter karşısında sağladığı ilerleme, son bir yıldır devam eden savaşta 'en büyük kazanım' olarak değerlendiriliyor.


İngiltere, Libya'da UMH'yi tanıdıklarını  açıkladı.


İngiltere'nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly, ülkesinin Libya'da Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) yanında olduğunu belirtti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89