• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Ruhani: ABD bu sefer en sert yanıtı alır

Ruhani: ABD bu sefer en sert yanıtı alır
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a karşı hayata geçirdiği yeni yaptırımlara ilişkin sert mesajlar verdi.

Referans medya


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada sert mesajlar verdi.
"Kesin bir cevap alırsınız"
Ruhani, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İran'a yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) yaptırımlarını geri getirmede başarısız olduğunu söyleyerek ABD'nin, zorbalık ile muamele etmesi durumunda kendilerinden kesin bir cevap alacağını bildirdi.

"ABD 3 kere başarısız oldu"

Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a karşı hayata geçirdiği yeni yaptırımlarla ilgili yaptığı konuşmasında, ABD'nin son bir ay içinde kendi gücünün merkezi olarak gördüğü BMGK'da İran'a karşı 3 kez başarısızlığa uğradığını vurguladı.

Ruhani, ABD'nin zorbalıkla muamele etmesi ve BMGK kararlarını pratikte uygulaması halinde kesinlikle kendilerinden kesin bir yanıt alacağını belirtti. "Kimse ABD'nin yanında değil"

İran Cumhurbaşkanı, Amerika'nın bütün süreçlerde yenilgiye uğradığını ve uluslararası camiadan olumsuz cevap aldığını, geleneksel müttefiklerinin bile yanında olmadığını söyledi.

"Bizi tahrik ettiler ancak olmadı"

ABD'nin nükleer anlaşmadan ayrıldığı günden beri kısa sürede Avrupa Birliği'nin (AB) yanına çekeceğini ve İran'ın atacağı adımlar ile yaptırımları geri getirmek için eline bahane vereceğini düşündüğünü ifade eden Ruhani, İran'ı bunun için tahrik ettiklerini ancak olmadığını bildirdi.

Ruhani, bugün İran'ın diplomasi tarihi için unutulmayacak bir gün olduğunu kaydederek, ABD'nin İran'a yönelik maksimum baskısının, hukuki ve siyasi alanda ABD'nin maksimum yalnızlaşmasına dönüştüğünü kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89