• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

RTÜK’ten İsrail saldırılarına kınama!

RTÜK’ten İsrail saldırılarına kınama!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı, İsrail’in Kudüs’teki saldırılarına ilişkin bir kınama mesajı yayımladı.

Radyo Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'nın, İsrail'i kınadığı mesaj;

“Bayrama ramak kala mübarek ramazan ayının son günlerinde Mescid-i Aksa’da yapılan insanlık dışı saldırıları kınıyor ve telin ediyoruz” denilen mesajda, uluslararası toplum ve uluslararası medyaya “Kudüs'teki devlet destekli saldırılar 'terör' değil de nedir?” sorusu yöneltildi.

RTÜK kınama mesajında, “Sadece Müslümanların değil tüm insanlığın vicdanını kanatan alçak saldırıların ve Filistinlilerin dünyanın gözü önündeki yaşadığı zulmün adı nedir?, Dünya İsrail’in hukuk tanımaz, vicdanlara sığmayan bu tutumunu daha ne kadar görmezden gelecek?” şeklindeki soruları sıralayarak şöyle devam etti:

“Türkiye olarak çocukların şehit edildiği, kadın ve yaşlı ayrımı yapmaksızın fütursuzca gerçekleştirilen terör eylemlerine sessiz kalmamız mümkün değildir. Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yönelik İsrail askerlerinin bombalı saldırılarının bir an önce son bulmasını bekliyoruz. Filistin meselesini kırmızı çizgi olarak gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce başlattığı ve son saldırılar sonrasında da uluslararası camiayı hareket geçiren girişimlerini destekliyoruz.   Harem-i Şerif’te gözler önünde yaşanan insanlık ayıbına dur demek için Türk medyası olarak topyekûn dimdik ayakta olduğumuzun bilinmesini isteriz. Tüm gerçekleri olduğu gibi ulusal ve uluslararası basın gündemine taşımaya, hakkın yerini bulması için mücadeleye zulüm bitene kadar devam edeceğiz.”

“RTÜK olarak dünyadaki görsel ve işitsel medyanın düzenlenmesinde rol alan BRAF, IBRAF, EPRA, EBU ve MNRA nezdinde girişimlerinin başlatılacağı” ifade edilerek, “Başta İslam coğrafyasının medyası olmak üzere tüm dünya basınını harekete geçirmek üzere elimizden gelen bütün gayreti aksatmadan sürdüreceğiz” denildi.

Açıklamada, “Ayrıca, görevlerini yerine getiren basın mensuplarına karşı İsrail güçlerinin saldırılarını da lanetliyoruz. Gerçekleri gösterme gayretinde olan Anadolu Ajansımız başta olmak üzere yabancı basın mensuplarına karşı sergilenen hunharca tavrı esefle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89