• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Referans Medya gündeme taşıdı: Skandal sözlerin sahibi Mustafa Öztürk emekliliğini istedi

Referans Medya gündeme taşıdı: Skandal sözlerin sahibi Mustafa Öztürk emekliliğini istedi
Kur'an ayetlerine yönelik kullandığı alaycı ifadeler büyük tepki gördü.

Referans Medya

Kur'an ayetlerinden örnekler vererek ''Bu Allah sözü olabilir mi?'' diyerek alaycı ifadeler kullanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tefsir dersi veren Mustafa Öztürk okul idaresinden emekliliğini istedi.

Referansmedya.com, skandal ifadeleri haberleştirerek Türkiye gündemine taşıdı. Türk medyası ve sosyal medya mecralarında gündem olan Mustafa Öztürk, artan eleştiriler sonrası görev yaptığı üniversiteye dilekçe yazarak emeklilik talebinde bulundu.

Argo ifadelerle alay etti

Tefsir profesörü ünvanı taşıyan Mustafa Öztürk bir grup dinleyiciye yaptığı konuşma kaydında Kur'an hakkında argo ifadeler kullanıyor. Skandal konuşmaya ait video kaydında Kur'an için ''23 sene Velid bin Mugire aşağı, As bin Vail yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış'' diyen ilahiyat profesörü konuşmanın ilerleyen bölümünde daha ithamlarda bulunuyor. Öztürk Kur'an'ı Kerim hakkında,'' İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Hem ‘kel’ hem ‘fodul' ve 'piç' ifadesi kullanılıyor. Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir" sözleriyle hakaretlerini sürdürüyor.

Sosyal medya da Kur'an hakkında skandal sözler kullanan #MustafaÖztürkİhraçEdilsin başlığı altında yüzlerce tepki mesajı yazıldı. Mustafa Öztürk'ün sergilenen olağanüstü tepkiler nedeniyle ihraç edilme ihtimaline karşı önlem amaçlı emekliliğini istediği belirtiliyor.

Bana komplo kuruldu

Yükselen tepkiler üzerine İndependent Türkçe'ye konuşan Mustafa Öztürk, kendisine karşı komplo kurulduğunu, itibarsızlaştırma faaliyeti yürütüldüğünü, kellesinin istendiğini ve 1.5 saatlik bir dost meclisindeki konuşmanın cımbızlanarak servis edildiğini iddia etti. Mustafa Öztürk Öztürk, amacının konunun bilimsel zeminde doğruya ulaşma amaçlı tartışılmasını sağlamak olduğunu öne sürdü.

Öztürk kendisini 'tek çabası bilgi olan hiçbir dünyalık çıkarı olmayan biri olarak tanımladı ve aykırı ses çıkardığım için bana tahammül edemiyorlar' dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89