• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Rapor: ABD Meksika sınırında mahsur kalan 3 bin 300 göçmen tecavüze uğradı

Rapor: ABD Meksika sınırında mahsur kalan 3 bin 300 göçmen tecavüze uğradı
Rapor: ABD Meksika sınırında mahsur kalan 3 bin 300 göçmen tecavüze uğradı, saldırıya maruz kaldı

Ocak ayından bu yana ABD-Meksika sınırında mahsur kalan yaklaşık 3 bin 300 göçmen, Washington'ın göçmen politikası nedeniyle kaçırıldı, tecavüze uğradı, saldırıya maruz kaldı ve insan tacirlerinin eline düştü.

New York merkezli Human Rights First (Önce İnsan Hakları) adlı örgütün salı günü yayınladığı rapor, Başkan Joe Biden'ın göreve geldiği 20 Ocak'tan bu yana yaşanan vakaları mercek altına aldı.

Buna göre nisan ayında 500 civarında olan bu hadiseler haziran ortasında 3 bin 300'e yükseldi.

Demokrat Partili Başkan Joe Biden, Cumhuriyetçi selefi eski Başkan Donald Trump'ın kısıtlayıcı göçmen politikalarının çoğunu tersine çevireceğini belirtmişti.

Bununla birlikte Biden yönetimi, "Başlık 42" olarak bilinen sınır dışı politikasını uygulamaya devam etti.

Rapora göre, Biden'ın 5 aylık görev süresi boyunca 400 bin Güney Amerikalı aile ve sığınma talep eden göçmen, sınırda ya da sınırın ABD tarafından gözaltına alınarak Meksika'ya sınır dışı edildi.

Eski Başkan Trump tarafından 2020 yılında uygulamaya konulan ve halk sağlığı yasasının bir bölümünü oluşturan "Başlık 42" düzenlemesi, insani koruma talep eden göçmenlerin bu taleplerinin reddedilerek Meksika'ya sınır dışı edilmelerine imkan tanıyor.

Reuters'ın haberine göre Human Rights First, söz konusu vakaları medyada yer alan haberlerden, ABD'den sığınma talebinde bulunan göçmenlerle yapılan röportajlardan, avukatlardan ve insan hakları gruplarından elde edilen bilgilerden derledi.

Örgüt, 3 bin 300 hadisenin 2 bin 700'ünün San Diego merkezli hukuk hizmetleri firması Al Otro Lado tarafından kaydedildiğini aktardı.

Human Rights First, bu bağlamda Al Otro Lado'nun kaydettiği vakaların kendileri tarafından da tek tek incelediği bilgisini paylaştı.

Grup, iddia edilen suçların ayrıntılı bir dökümünü kamuoyu ile paylaşmasa da uyuşturucu kartellerinin, sokak çetelerinin ve insan kaçakçılığı ağlarının Meksika'nın ABD sınırına yakın bazı bölgelerinde aktif faaliyet gösterdiği biliniyor.

Mağdurlardan bazılarının "Başlık 42" kapsamında sınır dışı edildiklerine işaret eden Human Rights First sözcüsü, mağdurların bir bölümünün ise Biden yönetiminin diğer politikaları nedeniyle sınır dışı edildiklerini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89