• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Putin'de virüsü Türklere benzetti

Putin'de virüsü Türklere benzetti
Türkiye'nin 2016 ve sonrasında Suriye özelinde başlattığı diplomasi trafiğinin 2 bileşini olan İran'dan sonra Putin'de korona virüsü Türklere benzetti.

Putin'in salgınla mücadele de  Türk boyları olan Peçenek ve Kumanları nasıl yendiysek virüsü de öyle mağlup edeceğiz benzetmesi yaptı. Rusya Devlet Başkanı bu sözleri sosyal medyada alay konusunu oldu.

Irkçı ve küstahça

Kırım Haber Ajansı Putin'in açıklamasını küstahça ve Irkçı başlığı ile duyurdu. Ajans haberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koronavirüs salgını nedeniyle halka hitaben yaptığı konuşmada kullandığı ırkçı söylemlerin Rusya'da büyük tepki çektiği vurgusu yapıldı.

Putin ne söyledi ?

 Vladimir Putin, 8 Mart günü yaptığı skandal konuşmada virüsle mücadeleyi 11. yüzyılda Peçenek ve Kumanlara karşı yapılan küçük savaşlara benzetti ve şu ifadeleri kullandı: 
“Her şey geçer, bu da geçecek. Bizim ülkemiz ciddi sınavlardan pek çok kez geçti. Peçenekler ve Kumanlar da saldırdı. Rusya hepsiyle baş etti. Koronavirüs belasını da yeneriz. Birlikte her şeyin üstesinden geliriz.”

Bu ilk değil 

Putin’in salgınla  mücadeleye verdiği örnekler sosyal medyada alay konusu oldu. Putin'e tepki gösteren isimler Rus liderin 10 yıl önce de benzer bir konuşmada aynı örneği verdiğini ve Irkçı ifadelerle Türk düşmanlığı yaptığını hatırlattı.

Tarihi cehalet

Kırım Haber Ajansı, Putin’in konuşmasında örnek verdiği Peçenekler'in 10. yüzyıl, Kumanlar'ın ise 11. yüzyılda hüküm sürdüğünü o donem Kıyiv Knezliği ile savaş halinde olduğunu Putin'in verdiği tarihlerde böyle savaşlar yaşanmadığı bilgisini verdi. Ajans haberinde, "Karadeniz’in kuzeyinde Rus veya Slav halkların hakimiyeti söz konusu değildi. Bugünkü Rusya’nın köklerinin uzandığı Moskova Knezliği ise ancak 13. yüzyılın sonunda oluşturuldu" düzeltmesi yaptı.

Ruslar zafer kazanmadı

Vladimir Putin’in zafer kazandık dediği Peçenek ve Kumanlarla Ruslar arasında ki savaşlarında Rusya'nın lehine bitmediği ortaya çıktı. Salgına karşı Putin'in tarih ve sonuçları konusunda yanlış veriler kullandığı örnekleri vermesiyle alay eden bir çok kişi Rusya'nın virüsle mücadelesi Peçenek ve Kuman Türk Boyları ile yapılan savaşlar gibi olursa ülkeyi zor günler bekliyor yorumunda bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89