• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Putin yönetimi Karabağ'da Rusların yerleşimi için 3 kasaba inşa ediyor

Putin yönetimi Karabağ'da Rusların yerleşimi için 3 kasaba inşa ediyor
Karabağ'a sevk edilen Rus güçlerii 32 noktada yerleşti. Barış Gücü olarak bölgeye yerleşen Rusya 47. bin Ermeni'nin yeniden Karabağ'a dönüşünü sağladı.

Referans Medya

Rusya Savunma Bakanlığı, Karabağ'ın Karakend, Hankendi ve Getavan bölgelerinde Rus askerleri için 3 yeni kasaba inşa edileceğini açıkladı. Tass Haber Ajansı'nda yer alan habere göre inşa edilecek yerleşim birimleri ilk planda modüler niteliğe sahip yapılardan oluşacak. Rusya ayrıca 

Önce askerler sonra aileleri yerleşecek

Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı, Ordu Generali Dmitry Bulgakov, 300'den fazla kişinin yeni modüler kasabalara yerleştirildiğini Ocak ayı içerisinde ise Karakend'e yeni yerleşim birimi planladıklarını açıkladı. 

Rusya tarafından kurulan kasabalar elektrik, ısıtma, banyo ve su tesisatı ile donatılan tam teşekküllü ev, ve suni çim bulunan bir spor salonu, bir hamam, bir tıp merkezi, alışveriş merkezi gibi donatılara sahip olacak. Rus kaynaklar, inşa edilen kasabalara askerlerin ardından ailelerinin taşınacağını ve bu beldelerin binlerce kişilik Rus yerleşim birimlerine dönüşeceğini belirtiyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu'da, genişletilmiş askeri departman projesi kapsamında yeni birimler inşa edileceğini doğruladı.

Rusya anlaşmaya uymuyor

Karabağ savaşını bitiren anlaşma gereği bölge genelinde 1960 asker bulundurması gereken Rusya'nın şu an dek 5 bini aşkın silahlı unsuru Karabağ'a ''Barış Gücü'' olarak yerleştirdiği belirtiliyor.

Yeni Şafak'tan Aybike Eroğlu'nun hazırladığı haberde Rusya'nın asker yanında memur, teknik uzman, doktor, hemşire ve inşaat çalışanı adı altında bölgeye yeni Rus kafileleri gönderdiği belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89