• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

''Putin Parkinson hastası görevi bırakıyor'' iddiasına Kremlin'den yalanlama

''Putin Parkinson hastası görevi bırakıyor'' iddiasına Kremlin'den yalanlama
İngiliz The Sun Gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığını ve görevi bırakacağını açıkladı. İddialara yanıt Kremlin'den geldi.

Referans Medya

İngiliz The Sun Gazetesi, görev süresi 2024'te dolacak olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Parkinson hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını yazdı. 

Haberde, Putin’in yerine geçecek kişiyi önümüzdeki günlerde açıklayacağı ve ömür boyu senatör olmasını sağlamak için yasa tasarısının da hazır olduğu bilgisi yer aldı. 

The Sun'a konuşan Rus siyaset siyaset bilimci Valery Solovei, Rus diktatörün 37 yaşındaki kız arkadaşı Alina Kabaeva ve iki kızının onu görevden ayrılmaya zorladığını söyledi.

Parkinson belirtileri sergiliyor

İngiliz gazetesinin flaş haberinde Putin’in geçmiş yıllara ait görüntülerine yer verildi. Bu görüntülerde Putin’in iki kolu arasındaki salınım farkı olduğu ve bu durumun Parkinson hastalığı göstergesi olduğu kaydedildi. 

İncelenen görüntülerde Putin’in sağ kolundaki salınımın bariz bir şekilde daha az olduğu belirtildi.

Görev süresini uzatmak için anayasayı değiştirdi

İlk olarak 2000 yılında Rusya Devlet Başkanlığı görevine seçilen Vladimir Putin, Rus anayasası gereği 3 kez başkan olamaması nedeniyle 2008-2012 döneminde başbakan olarak görev yaptı. 2012’de yapılan seçimlerde oyların yüzde 63.6’sını alarak yeniden devlet başkanı seçilen Putin, 2018’de yapılan seçimlerde yüzde 76.76’lık oy oranı ile yeniden başkan oldu. Normal görev süresi 2024’te sona erecek olan Rus lider, 2020 yılı Haziran ayında kendisini 2036 yılına dek iktidarda tutacak anayasa değişikliğini gerçekleştirdi.

Kremlin yalanladı

Kremlin sözcüsü Peskov, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada Putin'in sağlığının mükemmel olduğunu ve istifa etmeyeceğini'' söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89