• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Prens coştu

Prens coştu
BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Esed’e yönelik kardeşlik ve destek mesajının ardından gün içerisinde Mısır diktatörü Abdulfettah Sisi’ye ‘kardeşim Sisi seninleyiz’ diye seslendi.

BAE diktasının gölge lideri olarak gösterilen Muhammed bin Zayed twiterden yaptığı paylaşımda: 
Kardeş ülke Mısırın başkanı olan kardeşim Abdel Fattah el Sisi ile köklü kardeşlik ilişkileri, bu ilişkileri geliştirmenin yolları, en önemli güncel meseleleri ve gelişmeleri, özellikle koronavirüsün yayılmasını engellemek için ikili işbirliği ve koordinasyon mekanizmalarını, Mısır'ı ve halkını tüm zararlardan korumak için ortak çabalar konusunu ele aldığımız bir görüşme yaptım’ ifadelerini kullandı.    


Prens Charles için dua ediyor


BAE Veliaht Prensi, Esed ve Sisi paylaşımlarının ardından koronavirüse yakalanan İngiliz İngiliz Veliaht Prensi Charles’i de unutmadı. ‘İngiliz tahtının varisi, Prens Charles’a acil şifa diliyoruz.  Kalbimiz ve dualarımız onunla birlikte ve COVID-19 hastaları ile birlikte. BAE bu zor zamanlarda Birleşmiş Kırallığın yanında’ yazılı bir destek mesajı da Charles’e yollayan Zayed bununla da yetinmedi. 


Dostum Boris


İngiltere’nin Osmanlı aleyhine yürüttüğü ajanlık faaliyetleri sonucu 1820-1971 aralığında Birleşik Krallık himayesinde kalan bölge de kurulan kukla yapı (BAE) 1971’de Şeyh Zayed’e teslim edildi. Son dönem İsrail’le işbirliği ve İslam dünyasına yönelik emperyal uygulamaların finansörü ve uygulayıcısı rolü verilen BAE, Afrika’dan, Filistin’e Körfezden Asya’ya bir çok coğrafyada faaliyet yürütüyor. 


Osmanlı’dan koparılarak küçük emirliklere dönüşen alanda krallık verilen Zayed ailesinin yönetici ismi olan Muhammed bin Zayed virüsün kıskacında ki bir diğer isim olan İngiliz Başbakanı’na dostum diye başlayan bir geçmiş olsun dileği gönderdi ve şunları söyledi:  İngiltere Başbakanı Dostum Boris Johnson'a acil şifa diliyorum. Birlikte, tüm insanlık için kararlılık, birlik ve dayanışma içinde Covid 19’a karşı mücadele edeceğiz.

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Esed'le başlayan kardeşlik, dayanışma ve destek mesajlarını gün içerisinde sürdürdü. Muhammed bin Zayed, Mısır diktatörü Sisi ve Prens Charles ile birlikte Boris Johnson'a dua, işbirliği ve yardım içerikli sıcak paylaşımlarda bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89