• BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

PKK'yı Kerkük'e taşıyan Vali Necmettin Kerim Amerika'da öldü

PKK'yı Kerkük'e taşıyan Vali Necmettin Kerim Amerika'da öldü
Irak'ın Kerkük vilayetinde 6 yıl vali olarak görev yapan ve bu süreçte Kerkük'ün demografisini değiştirerek PKK'yı şehre taşıyan Necmettin Kerim 71 yaşında hayatını kaybetti.

Referans Medya

ABD işgali sonrası Irak'ta etkin görevler üstlenen Kürt politikacının 30 Ekim gecesi Amerika'da öldüğü açıklandı. Necmettin Kerim, cenazesinin şimdilik Barzani bölgesine gömülmesini, daha sonra Kerkük tamamen Kürt devleti toprağı olduğunda Kerkük'e taşınmasını vasiyet etti. Kerkük'e vali olarak atandığı 2011-2016 döneminde bir çok tartışmalı karara imza atan Necmettin Kerim Peşmerge unsurlarının Kerkük'ten atılma sürecine dek faili meçhule kurban giden Türkmenlerin ölüm emrini vermekle suçlanıyor. Kerim'in görev yaptığı 2011 - 2016 yılları arasında kentin demografik yapısı büyük oranda değişmiş, farklı bölgelerden binlerce aile Kerkük'e taşınmıştı. 

Onlarca Türkmen'i katletti

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehmet Seman, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada Necmettin Kerim'in Kerkük'te vali olduğu dönem onlarca Türkmen'in faili meçhul cinayete kurban gittiğini söyledi. Mehmet Seman, Kerkük'te görev yaptığı dönem zarfında binlerce Kürt aile, Kerkük'e Necmettin Kerim tarafından getirildi. Tek amacı Kerkük'ten Türkmenleri sürerek demografik yapıyı değiştirmekti. Ölene dek bu amaç için mücadele verdi. Necmettin Kerim'in elinde Türkmen kanı var. Tüm faili meçhul! olarak kalan cinayetler onun emriyle ''Özel Peşmerge birimleri'' eliyle gerçekleşti. Kerkük'te serserilerden müteşekkil çeteler kurdu ve terör estirdi. Necmettin Kerim aynı zamanda Kerkük halkına ait olan milyonlarca dolarlık petrolü gasp etti, sattı'' diye konuştu.

thumbs-b-c-96bc84aaac74f5b6627fc7d16cc4cb21.jpg

                                                                                                                     (Mehmet Seman ITC Sözcüsü)

PKK'yı Kerkük'e taşıyan isim

Mehmet Seman, Necmettin Kerim'in İsrail'le olan bağına dikkat çekti ve 'Tel Aviv'in Irak'taki en sadık adamıydı' dedi. Seman, PKK terör örgütünün Kerkük'e yerleştirilmesinin de Necmettin Kerim aracılığı ile gerçekleştiğini ve örgütün Vali Necmettin Kerim himayesinde hücre evlerine yerleştirildiğini anlattı. Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehmet Seman, ''Bu teröristler Kerkük'te bir çok cinayet işledi. Sabotaj faaliyetinde bulundu. Tek hedefleri Türkmenleri korkutmak ve Kerkük2ten gitmelerini sağlamaktı. Bu yönde bir çok eylem gerçekleştirdiler'' ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89