• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

PKK'nın partneri 'Antifa' ABD'de şehirleri yağmalıyor

PKK'nın partneri 'Antifa' ABD'de şehirleri yağmalıyor
Amerika, 2016 yılından itibaren Aynel Arab'ta eğitim kampı kurmasına ve ABD, Avrupa başta olmak üzere bir çok ülkeden topladığı militanları Suriye'ye taşımasına göz yumduğu 'Antifa' terör oluşumu tarafından yağmalanıyor.

PKK'nın partneri 'Antifa' ABD'de şehirleri yağmalıyor

Haber: Referans Medya

George Floyd isimli siyahi Amerikalının polis şiddetiyle öldürülmesi sonrası başlayan gösteriler 30 şehre yayıldı. Olaylar bir çok bölgede yağma ve talana dönüştü. Yağma ve şiddet olaylarında PKK'nın partneri Antifa öncü rol oynuyor.

Başkan Trump, şiddet dozunun her geçen gün arttığı olaylarla ilgili 30 Mayıs'ta yaptığı twiter paylaşımında, George Floyd protestoları sırasında sokaklarda dükkanları yağmalayan ve yangın çıkaranların ANTIFA mensubu ve aşırı sol üyeleri olduğunu belirtti. ABD Başkanı Antifa'yı terör örgütü olarak ilan edeceklerini duyurdu. 

Bir çok ülkede yağma ve şiddet eylemlerinin merkezinde Antifa var

Kuruluşu 1980'lere uzanan ve Sosyalist bir ideolojik formasyona sahip Antifa, Suriye savaşı döneminde önemli bir değişim, dönüşüm yaşadı. Fransa, ABD, Almanya, İtalya, Kanada, Avustralya, Sırbistan başta olmak üzere bir çok ülkeden militanını Suriye'de PKK bölgesine taşıyan Antifa, bu bölgelerde kurduğu 'İnternational Taburu' sayesinde yüzlerce militanına silah ve bomba eğitimi verdi. ABD himayesinde eğitilen militanlar hiç bir zorlukla karşılaşmadan geldikleri Suriye'den birer uzman olarak ayrılarak yeniden ülkesine döndü. Terör uzmanları, eğitim tecrübelerini ülkelerinde diğer militanlarla paylaşan Antifa terör yapılanmasının bu süreçte çok daha farklı bir kimliğe büründüğünü belirtiyor. 

Hedef kitleleri 15-25 yaş arası gençler

Batılı anarşist oluşum Antifa, son yıllarda Almanya, Fransa, İtalya ve ABD'de yaşanan tüm sokak olaylarının merkezinde yer alıyor. Liseler, Üniversiteler, futbol kulüpleri ve benzeri sosyal faaliyetlerde etkin olan anarşist yapı, daha çok 15-25 yaş aralığında gençler üzerine yoğunlaşıyor. Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, San Bernardino’daki Nefret ve Aşırılık Araştırmaları Merkezi Direktörü Brian Levin, ANTIFA’nın günümüz üyelerinin mitinglerinde ve ilerici hareket içinde kendilerini tanıtma konusunda daha aktif hale geldiğini söylüyor.

 

 

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89